Головна Новини Бізнес економіка У НАПК розповіли, хто найчастіше бере хабарі в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАПК розповіли, хто найчастіше бере хабарі в Україні

За рік кількість корупціонерів в поліції скоротилася на 33%

25 липня 2020, 09:22 comments2111
Поділіться публікацією:

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) нарахувало в Україні 2018 корупціонерів з початку нинішнього року. Найбільше у списку співробітників Державної кримінально-виконавчої служби (ДКВС) і Нацполіції. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

У НАПК розповіли, хто найчастіше бере хабарі в Україні

Згідно з даними відомства, протягом першого півріччя 2020 року кримінальні правопорушення здійснили 429 осіб, 1532 людей притягнули до адміністративної відповідальності та ще 57 – до дисциплінарної.

У НАЗК відзначають, що в переліку корупціонерів перебувають 102 співробітника ДКВС. Зокрема:

- двох притягнули до кримінальної відповідальності за прийняття пропозиції, обіцянка або одержання неправомірної вигоди посадовою особою;
— 99 працівників ДКВС притягнули до адміністративної відповідальності за несвоєчасну подачу декларації;
— одного працівника до дисциплінарної відповідальності, йому оголошено догану.

Серед корупціонерів також нарахували 175 поліцейських, 12 з яких притягнуто до кримінальної відповідальності: п'ятьох за прийняття пропозиції, обіцянка або одержання неправомірної вигоди (три сержанти, один лейтенант і один старший лейтенант поліції); сім поліцейських зловживали впливом.

Ще 156 правоохоронців у НАЗК притягнули до адміністративної відповідальності за те, що вони не вчасно подали декларації про доходи.

Крім того, сім поліцейських притягнули до дисциплінарної відповідальності.

- четверо були звільнені за отримання неправомірної вигоди або подарунка;
— троє отримали догану за невжиття заходів щодо недопущення конфлікту інтересів, а також вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів;
— один отримав сувору догану за декларування недостовірної інформації.

Попри велику кількість корупціонерів в країні, відзначають НАЗК позитивну статистику – за рік їх кількість значно поменшало. Так, серед співробітників Нацполіції стало на 33% менше корупціонерів, а серед ДКВС – на 11%.

Варто відзначити, що до реєстру НАЗК корупціонери потрапляють тільки після рішення суду та притягнення їх до відповідальності (накладення штрафів, позбавлення волі, тощо).

Раніше "Коментарі" писали, що за пів року Служба безпеки України викрила 372 посадові особи, які вчинили корупційні та інші злочини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини