Головна Новини Бізнес економіка У ПАТ «Кривбасзалізрудком» заявляють, що зробили все можливе, щоб виконати вимоги шахтарів
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПАТ «Кривбасзалізрудком» заявляють, що зробили все можливе, щоб виконати вимоги шахтарів

Керівництво ПАТ заявило, що у відповідь на вимоги шахтарів підвищили розміри тарифних ставок і окладів

25 вересня 2020, 18:56
Поділіться публікацією:

Керівництво ПАТ "Кривбасзалізрудком" (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.) зробило все можливе, щоб усунути причини та наслідки, які можуть виникнути у зв'язку з перебуванням страйкуючих шахтарів, що залишаються під землею після закінчення робочої зміни, йдеться в офіційній заяві підприємства.

У ПАТ «Кривбасзалізрудком» заявляють, що зробили все можливе, щоб виконати вимоги шахтарів

Нагадаємо, деякі з працівників шахт "Родіна", "Октябрьська", "Гвардійська" і "Тернівська", проводять акції протесту і вимагають підвищення заробітної плати.

"Спираючись на реальні фінансові можливості, адміністрація ПАТ "Кривбасзалізрудком" підвищила розміри тарифних ставок і окладів на 10-25% в залежності від професій. Також був доповнений список професій працівників, яким підвищуються тарифні ставки та посадові оклади на 25%. Додатково запропонували підвищення розмірів тарифних ставок і окладів усім працівникам підприємства на 10% з 01.10.2020", – повідомляється в заяві правління ПАТ "Кривбасзалізрудком" (КЗРК).

У документі уточнюється, що з самого початку акції протесту керівництво підприємства вживало всі можливі заходи для вирішення ситуації, незважаючи на те, що вимоги шахтарів були явно нездійсненними.

З метою зняття напруженості та недопущення порушень трудових прав колективу підприємства правління КЗРК проводило неодноразові переговори з представниками страйкуючих, пропонувало різні варіанти підвищення заробітної плати, підготувало і підписало Меморандум про взаєморозуміння та виконанні зустрічних вимог між адміністрацією та працівниками КЗРК, спрямованих на усунення причин і наслідків, які можуть виникнути у зв'язку з перебуванням гірників під землею після закінчення робочої зміни.

Адміністрація комбінату ініціювала переговори з працівниками, які залишаються в шахтах, проте вони відмовляються піднятися на поверхню для проведення переговорів. Правління також зверталося до всіх компетентних державних регулюючих органів і профспілок з проханням посприяти тому, щоб вивести людей на поверхню, але і це не привело до будь-якого результату.

Адміністрація підкреслює, що протягом трьох тижнів виробничі потужності КЗРК залишаються незаконно блокованими. При цьому в нинішніх умовах залишатися в шахтах небезпечно для життя і здоров'я учасників протесту. Також подальше блокування виробництва може негативно вплинути на навколишнє середовище та призвести до виходу з ладу обладнання та збитків підприємства.

У результаті адміністрація КЗРК змушена оголосити про початок процедури зупинки всіх структурних підрозділів підприємства і виведення всіх колективів у простій, йдеться в заяві. Відповідні накази ПАТ "Кривбасзалізрудком" будуть доведені до працівників і профспілок в установленому порядку.

Також правління змушене звернутися до правоохоронних органів з проханням у межах чинного законодавства та наданих їм повноважень примусово припинити порушення законодавства, що блокує виробничий процес і майно підприємства, а також дати правову оцінку діям осіб, які проводять протиправну діяльність по відношенню до підприємства або підбурюють до протиправної діяльності.

У заяві підкреслюється, що адміністрація КЗРК не відмовляється від подальших переговорів з протестуючими, але готова проводити їх виключно тоді, коли всі вони піднімуться на поверхню. У цьому випадку керівництво підприємства готове обговорювати вимоги шахтарів і шукати компроміс там, де це буде можливим.мпроміс там, де це буде можливим.

Раніше "Коментарі" писали, що гірники протестують з початку вересня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини