У "Слузі народу" хочуть ліквідувати ще одне відомство: деталі

Глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пропонує закрити Національне агентство з розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Передати заарештовані активи нардеп пропонує Фонду держмайна, при цьому діятиме відкритий реєстр для конкурентного продажу. Про це він сказав під час брифінгу, пише "Інтерфакс Україна".


За словами глави політсили "Слуга народу" в парламенті, Агентство створювалося для лібералізації візового режиму з ЄС, а натомість "перетворилося на закритий міжсобойчик, де багато заарештованих активів, все непрозоро". Відкритий реєстр зробить заарештовані об’єкти доступними, сказав Арахамія.


Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія раніше розказав, що у Верховній Раді тривають дискусії щодо майбутнього Бюро економічної безпеки, адже у депутатів є багато питань щодо роботи відомства. За його словами,

щодо БЕБ є різні підходи. Частина нардепів пропонує його ліквідувати. Частина – реформувати. Обида табори визнають, що орган працює неефективно. Сам Арахамія схиляється до варіанту з ліквідацією. За словами Арахамії, створюючи БЕБ, були очікування, що замість економічних департаментів СБУ та інших силових структур з’явиться орган з акцентом на аналітичну функцію. Натомість отримали "департамент обшуків".


Раніше ми писали, що голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев вважає митницю найслабшим місцем після Бюро економічної безпеки з-поміж усіх фінансових органів. Із запланованих 528,3 млрд гривень до державного бюджету-2022 надійшло 300,8 млрд гривень митних платежів. Тобто виконання плану становить 56,9% ( -227,5 млрд. грн).


Нещодавно в Раді роботу БЕБ визнали незадовільною.


Джерело: https://interfax.com.ua/news/economic/893187.html