Головна Новини Бізнес економіка У США на біржі вперше стали торгувати водою
commentss НОВИНИ Всі новини

У США на біржі вперше стали торгувати водою

Контракти на поставку води стали торгуватися на американській біржі в зв'язку зі зростаючою проблемою водопостачання в світі

8 грудня 2020, 12:36
Поділіться публікацією:

Вода приєдналася до золота, нафти та інших товарів, що торгуються на Уолл-стріт, підкресливши побоювання з приводу того, що життєво важливі природні ресурси можуть стати дефіцитними в більшій частині світу.

У США на біржі вперше стали торгувати водою

Ф'ючерсні контракти на воду вже доступні для біржової торгівлі

Тепер за допомогою ф'ючерсних контрактів можна буде захистити великих споживачів — фермери, муніципальна влада і хедж-фонди за допомогою біржових угод можуть захиститися від коливання цін на воду.

Воду ввели в список торгованих активів після того, як експерти дали невтішний прогноз — проблема з водопостачанням у світі зростає і буде посилюватися. Біржовий фахівець зазначив, що зараз два мільярди людей живуть в країнах, де є проблема з водою, а за чотири роки майже дві третини світу можуть зіткнутися з нестачею цього ресурсу.

Ф'ючерси на воду прив'язали до індексу Nasdaq Veles California Water Index, який був запущений у 2018 році. Він вимірює середньозважену ціну на воду.

Контракт на січень 2021 року набув чинності напередодні, складався з двох угод. Розрахунок по ф'ючерсах здійснюється фінансово, фізичне постачання води не потрібно.

Раніше "Коментарі" писали, що уряд США розглядає можливість виключення китайських компаній з американських фондових бірж. Повідомляється, що такий крок стане частиною більш широких обмежень на інвестиції США в Китай. При цьому на цей момент не існує точного механізму, як виключити китайські компанії.

Тим часом найбільший банк Сінгапуру DBS запускає обмін фіатної валюти на криптовалюту. Торгова платформа, яка отримала назву DBS Digital Exchange, дозволить клієнтам торгувати чотирма криптоактивами — біткойнів (BTC), готівкою біткойнів (BCH), ефіром (ETH) і XRP — за сінгапурський долар (SGD), гонконгський долар (HKD), японську ієну (JPY) і долар США (USD).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини