У ЗМІ з'явились подробиці скандалу з арештом активів приватного інвестора і передачею майна Ярославському

Олександр Ярославський нібито незаконно отримав контроль над «КУА «Будівельні проекти»

Бізнесмен Олександр Ярославський отримав контроль над активами, які раніше належали приватному інвестору. За даними видання "Апостроф", цьому передував ряд необґрунтованих рішень суду і неоднозначних клопотань поліцейського.

Видання пише, що створена міжнародною банківською групою в 2006 році "КУА "Будівельні проекти" в лютому 2017 року викупила у ТОВ "ВКК "Інвест" нерухомість в Києві і землю в Київській області. Всі договори були оформлені згідно з законом, і компанія все оплатила, що пізніше підтвердив і суд.

ЗМІ зазначає, що слідчий ГУ Нацполіції в Києві Шевчук у квітні 2018 року направив в Голосіївський районний суд столиці клопотання про арешт 32 об'єктів. У переліку були і приміщення "КУА "Будівельні проекти". Приводом для арешту було виробництво від 2013 року, відкрите за заявою "Укрсиббанк" у справі про шахрайство. Слідчий стверджував, що майном володіла корпорація "АІС", яка виступає поручителем перед банком. У результаті майно заарештували за зв "АІС" і "КУА", хоча другі цей зв'язок спростували.

"Апостроф" пише, що після цього активи "КУА" передали АРМА для призначення незалежного управління. У результаті активи опинилися в руках бізнесмена Олександра Ярославського. Через деякий час робота комплексу зупинилася, автосалони закрилися, що обернулося збитками у 63,5 млн грн і мітингом співробітників компанії під будівлями Кабміну і АРМА.

За інформацією ЗМІ, "КУА "Будівельні проекти" оскаржив арешт майна в суді і 11 березня отримав рішення на свою користь. Але вже 18 березня арешт відновили.

У квітні Дніпровський районний суд столиці виніс вирок екс-представників "АІС" на підставі договору зі слідством. У рішенні суду з'явився пункт про компенсацію для компанії Олександра Ярославського з боку власників активів "АІС". До активів "КУА "Будівельні проекти" і ще кількох юридичних осіб застосували спецконфіскацію.

"Апостроф" також повідомляє, що 23 компанії і "КУА "Будівельні проекти" подали апеляцію, але Апеляційний суд відмовився відкривати провадження, аргументуючи рішення тим, що "вирок по угоді про визнання вини не підлягає оскарженню третіми особами".

В КУА подали скаргу на рішення апеляційної інстанції, однак раніше прийняті судами рішення викликають сумніви у справедливому результаті, вважають журналісти.

Раніше "Коментарі" писали, що бізнесмен Олександр Ярославський та його група DCH зможуть добудувати аеропорт Дніпра – держава підтвердила намір внести свій внесок у реалізацію проекту.