Головна Новини Бізнес економіка У ЗМІ з'явились подробиці скандалу з арештом активів приватного інвестора і передачею майна Ярославському
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗМІ з'явились подробиці скандалу з арештом активів приватного інвестора і передачею майна Ярославському

Олександр Ярославський нібито незаконно отримав контроль над «КУА «Будівельні проекти»

20 червня 2020, 12:47 comments1494
Поділіться публікацією:

Бізнесмен Олександр Ярославський отримав контроль над активами, які раніше належали приватному інвестору. За даними видання "Апостроф", цьому передував ряд необґрунтованих рішень суду і неоднозначних клопотань поліцейського.

У ЗМІ з'явились подробиці скандалу з арештом активів приватного інвестора і передачею майна Ярославському

Видання пише, що створена міжнародною банківською групою в 2006 році "КУА "Будівельні проекти" в лютому 2017 року викупила у ТОВ "ВКК "Інвест" нерухомість в Києві і землю в Київській області. Всі договори були оформлені згідно з законом, і компанія все оплатила, що пізніше підтвердив і суд.

ЗМІ зазначає, що слідчий ГУ Нацполіції в Києві Шевчук у квітні 2018 року направив в Голосіївський районний суд столиці клопотання про арешт 32 об'єктів. У переліку були і приміщення "КУА "Будівельні проекти". Приводом для арешту було виробництво від 2013 року, відкрите за заявою "Укрсиббанк" у справі про шахрайство. Слідчий стверджував, що майном володіла корпорація "АІС", яка виступає поручителем перед банком. У результаті майно заарештували за зв "АІС" і "КУА", хоча другі цей зв'язок спростували.

"Апостроф" пише, що після цього активи "КУА" передали АРМА для призначення незалежного управління. У результаті активи опинилися в руках бізнесмена Олександра Ярославського. Через деякий час робота комплексу зупинилася, автосалони закрилися, що обернулося збитками у 63,5 млн грн і мітингом співробітників компанії під будівлями Кабміну і АРМА.

За інформацією ЗМІ, "КУА "Будівельні проекти" оскаржив арешт майна в суді і 11 березня отримав рішення на свою користь. Але вже 18 березня арешт відновили.

У квітні Дніпровський районний суд столиці виніс вирок екс-представників "АІС" на підставі договору зі слідством. У рішенні суду з'явився пункт про компенсацію для компанії Олександра Ярославського з боку власників активів "АІС". До активів "КУА "Будівельні проекти" і ще кількох юридичних осіб застосували спецконфіскацію.

"Апостроф" також повідомляє, що 23 компанії і "КУА "Будівельні проекти" подали апеляцію, але Апеляційний суд відмовився відкривати провадження, аргументуючи рішення тим, що "вирок по угоді про визнання вини не підлягає оскарженню третіми особами".

В КУА подали скаргу на рішення апеляційної інстанції, однак раніше прийняті судами рішення викликають сумніви у справедливому результаті, вважають журналісти.

Раніше "Коментарі" писали, що бізнесмен Олександр Ярославський та його група DCH зможуть добудувати аеропорт Дніпра – держава підтвердила намір внести свій внесок у реалізацію проекту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини