Україна отримує перший пільговий кредит від Республіки Корея

Україна підписала договір на 100 млн доларів

2 жовтня Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав угоду з Експортно-імпортним банком Кореї щодо надання Україні кредиту в розмірі 100 мільйонів доларів США. Про це повідомляє Урядовий портал.

Ця сума стане першою частиною фінансової підтримки від Республіки Корея в межах угоди, підписаної між урядами обох країн у квітні 2024 року. Вона передбачає можливість залучення Україною до 2,1 мільярда доларів США протягом 2024–2029 років.

Кредит надається на 20 років з пільговою процентною ставкою 1% річних та 5-річним пільговим періодом. Ці кошти надійдуть до українського державного бюджету для фінансування нагальних потреб.

Попри тисячі кілометрів між Україною та Республікою Корея наше партнерство продовжує зміцнюватись. Я вдячний за конструктивну співпрацю, результатом якої є мобілізація ресурсів на нагальні бюджетні потреби України. Подальші проєкти, що реалізовуватимуться в рамках двосторонньої співпраці з Корейською стороною, будуть спрямовані на підтримку економічного розвитку України та сприятимуть подальшій взаємовигідній співпраці між країнами, – зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки анонсували новий пакет військової підтримки для України в розмірі 7.9 мільярдів доларів. У складі цього пакету – додаткова батарея системи протиповітряної оборони Patriot, перехоплювачі, безпілотники, крилаті авіабомби JSOW, а також програма навчання українських пілотів на винищувачах F-16.