Україна розраховує на два транші від МВФ - очільник НБУ

Про обсяг кредиту мова поки не йде

Міжнародний валютний фонд (МВФ), враховуючи більш тривалий процес переговорів, може надати Україні два транші. Про це сказав голова Нацбанку Кирило Шевченко під час інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передає ТСН.

Голова НБУ також відзначив, що країна буде продовжувати переговори з Фондом:

"Головним припущенням нашого макропрогнозу залишається продовження співпраці з МВФ. З огляду на більш тривалий час переговорів, ми можемо орієнтуватися на два транші", - заявив Кирило Шевченко.

Очільник Нацбанку сподівається, що після повернення парламенту до звичного режиму роботи, депутати зможуть прийняти всі закони, які необхідні для подальшої співпраці з МВФ.

Нагадаємо, що раніше портал "Коментарі" розповідав, чи дійсно Україні потрібен транш від Міжнародного валютного фонду і чому ми можемо його не одержати. Експерти вважають, що наша країна знаходиться в стані часткового локдауна, слабкою ділової активності, викликаної складною епідеміологічною ситуацією. Є значні ризики для виконання дохідної частини бюджету. При цьому загальний державний борг - близько 2,5 трлн гривень. І в цьому році потрібно віддавати досить великий обсяг коштів. Тільки в другому кварталі за зовнішніми боргами мова йде приблизно про 1,2 млрд доларів. Ще є ОВДП. Доходи ж бюджету продовжують падати. Нам терміново потрібне фінансове підживлення.

На думку фахівців, з отриманням кредиту від МВФ є серйозні складності. Їдучи після чергового відвідування України, Місія МВФ залишила звіт, в якому вказала, які пункти слід виконати для укладення нової угоди. Читайте детальніше у нашому матеріалі.