Українці беруть гранти на розвиток садів: яким культурам віддають перевагу

Гранти видають у межах програми «єРобота».

Українці звертаються за урядовими грантами на створення теплиць. Таку підтримку затверджено на майже 70 млн гривень. Крім того, беруть гранти на розвиток садівництва - вже підписано рішення по 75 проектам на суму 335,2 млн гривень. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики, інформують "Коментарі".


За сумою грантів лідирує Закарпаття, там фермери оформили грантову допомогу на 82202 гривні, за ним слідує Дніпропетровщина - 45922 гривні, а замикає трійку Київщина - у цей регіон спрямують 45191 гривню грантових коштів.


Найбільше українці зацікавилися розбиттям садів з фундуком та волоським горіхом (заявлена площа - 369,1га), під лохину та чорницю (290 га), а також під яблуні (271,1га).


Як відомо, для того, щоб отримати грант Мінагро під створення чи розвиток саду, площа угідь має бути 1 - 25 га. Отримати такого роду урядову підтримку можна і на будівництво модульної теплиці.


Як у межах програми по закладці саду, так і по теплицям діє паритетне фінансування: 70% - держава, 30% - власні інвестиції.


Раніше ми повідомляли, що конфісковані російські активи в Україні продаватимуть на відкритих аукціонах. Потребу в конфіскації майна рф ніхто не ставить під сумнів, каже економіст Дмитро Яблоновський. Інше питання — що з ним робити. Держава або якимось чином його зберігає, використовує, але виникає питання: чи держава ефективний власник. Крім того, вона вже має більше 3,5 тисяч підприємств. Друга альтернатива — продати це майно. На думку фахівця, ця альтернатива правильна. Інші опитані “Коментарями” експерти піддали сумніву, що відкритий продаж цих активів під час війни принесе значні кошти.