Головна Новини Бізнес економіка Український зовнішторг: на скільки скоротився дефіцит
commentss НОВИНИ Всі новини

Український зовнішторг: на скільки скоротився дефіцит

Україна демонструє скорочення дефіциту за зовнішньоторговельними операціями

1 червня 2020, 11:45 comments1405
Поділіться публікацією:

Національний банк України опублікував дані про зовнішню торгівлю товарами та послугами. Дані стосуються періоду з січня по квітень поточного року.

Український зовнішторг: на скільки скоротився дефіцит

Так, дефіцит зовнішньої торгівлі за вказаний час скоротився на 55% з 3,285 до 1,469 мільярда доларів, а профіцит зовнішньої торгівлі послугами виріс більш ніж в 2 рази – з 626 мільйонів доларів до 1,389 мільярда доларів.

Зазначимо, що за даними Держстату зовнішньоторговельний баланс України за 2019 рік зведений з дефіцитом в 3,633 мільярда доларів, що в 1,7 рази нижче дефіциту за 2018 рік. У той же час, за оцінками Національного банку України, баланс зовнішньої торгівлі товарами та послугами України за 2019 рік зведений з дефіцитом 12,117 мільярда доларів, що на 7% більше показника роком раніше.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна майже у два рази скоротила експорт цукру. У квітні експорт цукру склав 9,1 тис. тонн, коли місяцем раніше, в березні, обсяг продажів цукру за рубіж склав 19,6 тис. тонн. Березневе пожвавлення на Лондонській біржі дозволило українським експортерам реалізувати на зовнішні ринки до 20 тис. тонн цукру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини