"Укрпошта" за березень отримала півмільярда гривень збитків

Незважаючи на збитки та падіння доходів, "Укрпошта" планує по можливості розширювати роботу мережі

У березні 2022 року доход державного підприємства "Укрпошта" скоротився приблизно 50%. Водночас оператор отримав близько 500 мільйонів гривень збитків .

Про це заявив в інтерв'ю відеопроекту "Український свідок" генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Водночас, за його словами, держпідприємство планує якомога більше розширювати роботу мережі .

"Так, я поки не зможу повернути довоєнні терміни доставки, але "довоєнні 1 день" ми зможемо робити. Ми будемо розширювати мережу з кожним днем. Як тільки змінюватиметься комендантський годинник, працюватимемо довше", - розповів Смілянський .

Він зазначив , що на сьогоднішній день порядку тисячі відділень " Укрпочти " мають функціональні обмеження. Зокрема, 500 із них – це пошкоджені відділення, а інші розташовані на тимчасово неконтрольованих територіях.

Смілянський підкреслив , що зараз держпідприємство кардинально змінює напрямки логістики. Так, Львів оброблятиме у 10 – 12 разів більше відправлень, ніж до війни.

"Ми вже вкладаємо мільйони грн у новий тимчасовий сортувальний центр у Львові, який дасть нам можливість покращити якість", – повідомив гендиректор .

Раніше заступник генерального директора "Укрпошти" з розвитку мережі Дмитро Поліщук розповів, що у березні "Укрпошта" виплатила майже 90% усіх пенсій адресатам, навіть на прифронтових територіях.

Щодо роботи відділень, то, як повідомив представник АТ "Укрпошта", щодня в Україні відкривається понад 5 тисяч відділень, оновлений список публікують щоранку о 9-й годині.

Крім того, відновлено роботу пересувних відділень, наразі їх понад 1,3 тисяч. Працівники пошти на авто доставляють посилки, листи, кореспонденцію, продукти громадянам.