Уряд продовжив виплату компенсації бізнесу в межах популярної програми

Кабмін продовжив на 2023 рік виплату компенсації роботодавцям за найм ВПО

Уряд на засіданні 10 січня ухвалив рішення продовжити на цей рік виплату компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на офіційну сторінку Кабміну.


Зазначається, що рішення уряду передбачає доповнення механізмів фінансування програми, зокрема, за рахунок Фонду загальонобов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття у межах фінансових можливостей та інших джерел, які не заборонені законодавством.


Разом з тим сума компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб зросте з 6500 до 6700 грн.

Пролонгація програми, яка стартувала у квітні 2022-го - затребувана серед бізнесу. Минулого року нею скористалося більш ніж 10 тисяч підприємців, зазначають в уряді.


Загальна сума, яку Кабмін направив на виплату цих компенсацій у 2022 році склала 200 мільйонів гривень. Це дозволило працевлаштувати майже 16,5 тисяч внутрішніх переселенців, зауважила перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.


Бюджет програми на поточний рік складе 308 мільйонів гривень, при цьому очікують працевлаштувати 23 тисячі ВПО.

Раніше ми писали, що віце-прем'єр-міністр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала внутрішніх переселенців не розраховувати лише на соціальну допомогу від держави, а шукати роботу, мовляв, працевлаштування – це не тільки дохід, а й особистий розвиток. Разом з тим вона закликала роботодавців йти назустріч внутрішньо переміщеним співвітчизникам і активно пропонувати роботу ВПО.