Головна Новини Бізнес економіка В якій країні живуть найбагатші люди: з'явився рейтинг
commentss НОВИНИ Всі новини

В якій країні живуть найбагатші люди: з'явився рейтинг

Вони живуть в автономному регіоні на південному узбережжі Китаю

25 січня 2021, 19:42 comments1420
Поділіться публікацією:

Рівень життя в різних країнах світу значно відрізняється. Сьогодні дізнаємося про те, громадяни якої країни вважаються найбагатшими у світі. Про це пишуть "Фінанси 24. Юа".

В якій країні живуть найбагатші люди: з'явився рейтинг

В якій країні живуть найбагатші люди. Фото: unsplash

У матеріалі йдеться, що найзаможніші люди нашої планети живуть в Макао, згідно з даними Світового банку за показником ВВП на душу населення з урахуванням паритету купівельної спроможності.

Що відомо про Макао

Це автономний регіон на південному узбережжі Китаю, населення якого не перевищує одного мільйона чоловік. Також повідомляється, що Макао — це центр міжнародної торгівлі.

Тут добре розвинені ігрова та туристична сфери, тому цей регіон часто називають "Азіатським Лас-Вегасом". Ці сфери послуг становлять понад 90% ВВП. Крім того, Макао також прославився своїм статусом податкового притулку.

Країни з найбагатшими жителями:

1. Макао — 129103 долара ВВП на душу населення (ПКС)

2. Люксембург — 121 293 долари;

3. Сінгапур — сто одна тисяча триста сімдесят шість долар;

4. Катар — 96491 долар;

5. Ірландія — 88 241 долар.

Якщо говорити про Україну в цьому рейтингу, то вона виявилася на 98 місці. ВВП (ПКС) на душу населення України в 2019 році було 13341 долар.

За якими критеріями визначають багатство

Щоб це зрозуміти, економісти враховують, наскільки заможним є середній житель країни. Такі дані показує ВВП на душу населення.

Як повідомляло видання "Коментарі", Україну визнали однією з найбільш нещасних країн світу. Згідно з даними міжнародного опитування Gallup International, Україна виявилася однією з найбільш нещасних країн світу. Всього в списку представлено 41 країна, найщасливішою країною визнаний Киргизстан.

Повідомляється, що за станом на кінець 2020 року в Україні було більше щасливих людей (49 відсотків), ніж нещасних (35 відсотків). І якщо порівнювати індекс щастя з 2019, то він значно знизився — з 33 відсотків до 14.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини