Головна Новини Бізнес економіка В НБУ розповіли, коли очікуються найнижчі відсотки за кредитами в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В НБУ розповіли, коли очікуються найнижчі відсотки за кредитами в Україні

У Нацбанку розповіли, що сприяє зниженню відсоткових ставок за кредитами та депозитами

24 червня 2020, 14:44 comments1378
Поділіться публікацією:

В Україні наприкінці поточного року відсотки за кредитами можуть бути рекордно знижені. Про це заявила перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова під час звіту про фінансову стабільність.

В НБУ розповіли, коли очікуються найнижчі відсотки за кредитами в Україні

Так, за умови збереження макроекономічної стабільності, Нацбанк очікує до кінця 2020 року на найнижчі в історії країни відсоткові ставки за кредитами.

"Після зниження облікової ставки ми бачимо, як більшість банків знижує відсоткові ставки за депозитами. І вже є одноцифрові ставки за депозитами, — повідомила Рожкова. – Звичайно, це в перспективі призведе до зниження вартості кредитних ресурсів".

У Нацбанку вважають, що цьому посприяли сповільнення інфляції, стабільність на валютному ринку та в роботі банків.

"Якщо збережеться макроекономічна стабільність, а права кредиторів будуть забезпечені й посилені, то ми до кінця року очікуємо побачити найнижчі в історії України відсоткові ставки за кредитами", — зауважила заступник глави НБУ.

Нагадаємо, Національний банк України вирішив знизити облікову ставку до 6%. "Коментарі" з’ясували, що несе для бізнесу рекордна "шістка".

Як повідомлялося, в Україні видали перший кредит під 0%. Усього ж "Доступні кредити 5-7-9%" в Україні повинні видавати 19 банків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини