Головна Новини Бізнес економіка В ОПЕК вирішили збільшити обсяги видобутку нафти в серпні
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОПЕК вирішили збільшити обсяги видобутку нафти в серпні

Скорочення обсягів видобутку нафти на тлі наслідків пандемії коронавіруса можуть нанести ще більший удар по світовій економіці

15 липня 2020, 22:51
Поділіться публікацією:

ОПЕК і її союзники домовилися послабити рекордні обмеження поставок нафти з серпня, оскільки світова економіка повільно відновлюється після пандемії коронавірусу. У той же час в ОПЕК заявили, що друга хвиля вірусу може ускладнити відновлення рівноваги на ринку. Про це пише Reuters.

В ОПЕК вирішили збільшити обсяги видобутку нафти в серпні

Організація країн-експортерів нафти та її союзники, відома як ОПЕК+, починаючи з травня нинішнього року скоротила видобуток нафти на 9,7 млн барелів на день, або на 10% світової пропозиції, після того як вірус знищив третина світового попиту.

З серпня обсяги скорочення видобутку нафти офіційно скоротяться до 7,7 млн барелів на добу до грудня. Однак міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бін Салман заявив, що ефективні обмеження будуть більш глибокими, тому що країни, які перевищували обсяги виробництва у травні-червні, зроблять додаткові скорочення в серпні і вересні, щоб компенсувати їх, так що загальне скорочення складе близько 8,1-8,3 млн барелів в добу.

Крім того, експорт саудівської нафти в серпні залишиться таким же, як і в липні, тому що близько 0,5 мільйона барелів на добу додаткових барелів, які королівство збиралося перекачувати, будуть використовуватися всередині країни.

Ціни на нафту Brent відновилися майже до 43 доларів за барель з 21-річного мінімуму нижче 16 доларів квітні.

Відновлення економіки дозволило деяким американським виробникам відновити виробництво. Росія і ОПЕК в значній мірі покладаються на доходи від нафти, але вони будуть прагнути не піднімати ціни занадто високо, щоб дати додатковий імпульс зростанню видобутку конкуруючої нафти в США.

У вівторок ОПЕК заявила, що попит відновиться на 7 мільйонів барелів на добу в 2021 році після падіння на 9 мільйонів в цьому році.

Однак побоювання другої хвилі коронавірусу значно тиснуть на ринок, і ОПЕК заявила в документах, які опинилися в розпорядженні Reuters, що друга сильна хвиля може посилити удар по попиту до 11 мільйонів барелів в добу цього року. При такому негативному сценарії ОПЕК не зможе впоратися з величезним глобальним нависанням запасів до кінця року. Такий сценарій також може поставити під загрозу плани ОПЕК з постачання на ринок додаткових 6 мільйонів барелів нафти на добу в наступному році.

ОПЕК планує провести наступне засідання 18 серпня.

Раніше "Коментарі" писали, що ціни на нафту впали нижче 43 дол. за барель у п'ятницю, оскільки зростання кількості нових випадків коронавірусу викликає стурбованість тим, що попит на паливо знову може зупинитися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини