Головна Новини Бізнес економіка В Україні проведуть масштабну індексацію пенсій: хто нічого не отримає
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні проведуть масштабну індексацію пенсій: хто нічого не отримає

Прийдешня індексація пенсій не буде проведена для тих українців, кому державні виплати призначені згідно з іншими законами

15 лютого 2021, 12:29 comments2841
Поділіться публікацією:

З 1 березня 2021-го року в Україні повинні провести осучаснення (індексацію) пенсій приблизно на 11%. Однак дане нововведення торкнеться не всіх українців. Про це повідомляє видання OBOZREVATEL.

В Україні проведуть масштабну індексацію пенсій: хто нічого не отримає

Індексація пенсій - фото з відкритих джерел

Згідно з даними видання, майбутня індексація не буде проведена для тих українців, кому державні виплати призначені згідно з іншими законами. Наприклад, осучаснення не торкнеться військових, вчених, державних службовців та інших категорій населення. Більш того, влада має намір підвищити лише розрахунковий розмір виплат. І якщо її розмір значно нижче прожиткового мінімуму, то підвищення може і не відбутися.

Джерело наводить приклад: у 2020 році для більше ніж восьми мільйонів пенсіонерів провели індексацію. У році, що наступив, це число може бути менше: частина громадян отримали доплати, які й без того збільшили розрахунковий розмір пенсії.

Наприклад, пенсіонери, які отримують 9090 гривень, можуть розраховувати на надбавку до виплат в розмірі близько 1000 гривень. У виданні повідомляють, що розмір підвищення буде різнитися, тому що буде залежати від розміру заробітних плат. Наприклад, у 2019-му при такому ж перерахунку 8,1 млн пенсіонерів отримали надбавку — середньому 255 гривень. Кожну пенсію підвищили індивідуально. Так, від 100 до 400 гривень отримали 2,5 млн осіб, від 400 до 700 гривень — понад 1,5 млн, від 700 до 1000 гривень — 500 тисяч. Громадян. Ще 2 млн 100 тисяч пенсіонерів, які мають великий трудовий стаж і пенсію нижчу за 1700 гривень, отримали разові виплати в розмірі 2410 гривень. 

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні через 30 років пенсія має становити не більше 18% заробітної плати, тоді як зараз — 29%. За словами голови Міністерства соціальної політики, в країні з такою демографічною ситуацією, тіньовим ринком праці та трудовою міграцією, як в Україні, не може існувати тільки солідарний рівень пенсії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ольга

15 лютого 2021, 15:31

Про нас, пенсіонерів держслужбовців, написано великими літерами і на початку тексту! О, про нас пам'ятають, хоча б в такий спосіб! А навіщо нам перераховувать: у нас захмарні пенсії у 2-3 тис.грн! Так "держава" нас оцінила.


Новини