Головна Новини Бізнес економіка В Україні різко подорожчає ще один продукт: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні різко подорожчає ще один продукт: в чому причина

Собівартість цієї продукції значно збільшилася

29 січня 2021, 13:40
Поділіться публікацією:

В Україні незабаром зміняться ціни на хліб — ціна товару збільшиться на 10-15 відсотків. Подорожчання собівартості продукту спровоковано подорожчанням електроенергії. Про це на своїй сторінці в соціальних мережах написав директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

В Україні різко подорожчає ще один продукт: в чому причина

В Україні подорожчає хліб. Фото: unsplash

Він опублікував на Facebook публікацію, в якій говориться, що була проведена конференція Міністерства розвитку економіки, торгових мереж і постачальників. На ній обговорювали питання можливого підняття цін.

"Істотне збільшення вартості сировини, газу та електроенергії для виробників хліба і хлібобулочних виробів привело до зростання собівартості на 10-15 відсотків, які найближчим часом побачимо на цінниках в магазинах", — йдеться в повідомленні.

Кабмін на даний момент займається пошуком рішення, яке допоможе запобігти швидкому зростанню вартості хлібобулочних виробів. В тому числі, через інтервенції з державного резерву та Аграрного фонду, однак швидко це зробити не вийде.

Також відомо, що зростання вартості преміальних сортів хліба та кондитерської продукції складе 20-25 відсотків. Це буде пов'язано з підняттям закупівельних цін на зернові. Кукурудза — 7 тисяч за тонну, пшениця — до 8 тисяч гривень за тонну.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Україні підвищилася ціна на популярний напій. Кабінет міністрів встановив новий розмір мінімальних роздрібних цін на деякі види алкогольних напоїв. По закінченню 10 днів після публікації постанови вона набирає чинності. Отже, з 26 січня 2021 року. Про це повідомила прес-служба Державної податкової служби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини