В Україні відреагували на позицію Renault, що відмовилася йти з російського ринку

Кулеба закликав бойкотувати Group Renault

Компанія Renault буде знову випускати автомобілі на території країни-агресора.Керівництво компанії призупинило випуск своїх автомашин ще взимку, бо були наявні проблеми через логістику, що виникли через вторгнення Росії на Україну. Зараз представництво компанії починає відновлювати роботу на російському ринку.

Насправді Renault не хоче залишати ринок РФ. Про це пише очільник МЗС України Дмитро Кулеба у Twitter.

"Не те, що когось дивує, коли Renault підтримує жорстоку загарбницьку війну в Європі. Але помилки повинні мати ціну, особливо якщо вони повторюються. Я закликаю клієнтів і підприємства по всьому світу бойкотувати Group Renault", — пише Кулеба у своєму Twitter.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чому не всі компанії йдуть з російського ринку й як санкції впливають на економіку агресора. Все більше політичних лідерів висловлюються про запровадження ембарго на енергоносії РФ, зокрема, про це заявив Олаф Шольц. Втім, деякі компанії ще продовжують продаж свого товару в Росії. Яка мета санкцій та як виправдовуються ті бізнесмени, що торгують з агресором й чому вони це роблять розповіли експерти. Доктор економічних наук, генеральний директор групи компаній Advanter Group Андрій Длігач пише, що більшість з тих, хто залишається в Росії, прикриваються гаслами про те, що не бажають для росіян гуманітарної кризи. Сергій Родлер, аналітик TeleTrade переконаний, що на рішення про вихід з ринку Росії вплинула частка прибутку від нього та суми інвестицій у виробництво на території країни-агресора.