В Україні визначили найкращі міста для ведення бізнесу у 2021 році: як виглядає рейтинг

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) підготувало звіт про розвиток українських міст

В Україні нещодавно опублікували результати нового дослідження. Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках програми "Конкурентоспроможна економіка України" підготувало рейтинг конкурентно здатних міст.

Відомо, що таке дослідження проводиться вже другий рік. Для створення такого рейтингу фахівці проаналізували діяльність 45 міст України. Вони уважно вивчали й дізнавалися, де найбільш сприятливий бізнес-клімат та ефективне економічне управління.

Підготувало звіт Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надаючи субконтракт компаніями "Інфо Сапієнс" й "Інститут економічних досліджень та політичних консультацій".

Які результати дослідження?

У дослідженні повідомляють, що різниця у значеннях ІКМ для першого й останнього місця в рейтингу зберігається велика - 67,65 до 36,84 пункту. Це, як і торік, свідчить про істотну різницю в діловому кліматі, політиці місцевих рад і конкурентоспроможності кожного міста.


Рейтинг поділили на 3 категорії: зелена — висока конкурентоспроможність, жовта — середня конкурентоспроможність і червона — невисока конкурентоспроможність. У кожного міста зазначено його ІКМ і місце в рейтингу.

Так, у "зелену" зону потрапили 11 міст.


У "помаранчеву" зону потрапило найбільшу кількість міст. Тобто, там можна працювати, але є багато перешкод, які потрібно подолати.


У рейтингу найгірших міст чомусь опинилися такі великі регіони як Одеса, Харків і Дніпро.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало, що опублікований щорічний рейтинг кращих світових університетів. У червні 2021 року британська компанія Quacquarelli Symonds, що спеціалізується на аналізі вищих навчальних закладів по всьому світу, опублікувала щорічний рейтинг світових університетів. Він розглядається як один із трьох найавторитетніших у світі поряд з "Академічним рейтингом університетів світу" і Times Higher Education World University Rankings.