Відновлення продовжується: що відбувається на ринку праці в Україні

У Work.ua проаналізували ринок праці в Україні

Після вторгнення Росії багато людей втратили свою роботу, а деякі компанії змушені були згорнути свою діяльність. Експерти розповіли, які справи на ринку праці. У Work.ua. проаналізували ситуацію у березні-квітні 2022 року. Про те, що відбувається на ринку праці, розповів засновник та керівник Work.ua. Артур Михно.

За словами фахівця, відновлення продовжується. Для роботодавців відкриваються нові можливості.

"Протягом останніх тижнів ми у Work.ua спостерігаємо постійне і досить динамічне зростання основних показників ринку праці в Україні. Всі вони досить позитивні з точки зору тренду. Хоча ще і далекі за абсолютними показниками від довоєнних",- повідомив Артур Михно.
Відтак, у Work.ua навели кілька важливих фактів, що доводять - ринок праці в Україні потрохи відновлюється, зокрема:
-10 000 актуальних вакансій на зараз — це в 2 рази більше, ніж після початку війни. Новий рекорд нового етапу. 4 квітня кількість актуальних вакансій на Work.ua перетнула позначку в 10 000. Ще три тижні тому було 5000 вакансій.
- Протягом місяця середня кількість нових вакансій, що публікуються щодня теж постійно зростала і теж зросла в 2 рази! Тож можемо говорити про сталий та досить динамічний тренд! Кількість нових опублікованих вакансій по тижнях: 7-13 березня: 2323 нових вакансій, 14-20 березня: 3733 нових вакансій, 21-27 березня: 4100 нових вакансій, 28 бер-3 квіт: 5 295 нових вакансій.
- Кількість компаній, що мають актуальні вакансії також зросла в 2 рази протягом останнього місяця! Компанії з актуальними вакансіями: 15 березня — 3029 компаній, 4 квітня — до 6025 компаній
- Відвідуваність сайту Work.ua шукачами досягла рівня 75% від довоєнного стану і становить понад 300 тис. шукачів на день
Продовжує зростати щодня останні 5 тижнів.
- Кількість відгуків на вакансії досягнуло рівня 75% від довоєнного стану. А середня кількість відгуків на одну вакансію в понад 5 разів вище ніж в довоєнний час!
Загалом експерти роблять позитивні висновки, хоча ринок все ще в глибокій кризі.
"Ринок все ще в глибокій кризі і загальна кількість вакансій менше у 8 разів ніж в довоєнний період. Було понадо 80 тис., зараз більше ніж 10 тис. Зростання кількості нових вакансій продовжується щотижня і протягом місяця зросло майже в 2 рази. Неймовірні можливості для тих, хто готовий наймати. Активність шукачів надвисока і на одну вакансію майже в 5 разів більше відгуків, ніж в довоєнний час",- підсумували у компанії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, як не прогаяти свій шанс – знайти зайнятість до душі.