Головна Новини Бізнес економіка З наступного року значно зросте ціна ще на один продукт
commentss НОВИНИ Всі новини

З наступного року значно зросте ціна ще на один продукт

Підвищенню цін передує низький урожай 2020 року

23 грудня 2020, 10:28
Поділіться публікацією:

Як було відомо раніше, перед новорічними святами на українських ринках і в магазинах впала ціна на свинину. Варто зазначити, що традиційно перед святкуванням Нового року, ціни на м'ясо підіймаються, проте їх зниження цієї зими експерти пов'язують зі збільшенням обсягів імпорту у 2020 році.

З наступного року значно зросте ціна ще на один продукт

ФОТО: З відкритих джерел

Однак за даними Асоціації тваринників України, з наступного року ситуація з цінами на свинину змінитися, і м'ясо значно збільшиться в ціні. Причинами зростання ціни є кілька факторів, по-перше, це низький урожай в 2020 році.
"Вже виросла ціна на зернову групу, сою і соняшник на 20-40%, які є основними компонентами в годівлі свиней, коментує Ольга Махно, експерт зі свинарства Асоціації тваринників України і компанії AVA Group. — Як відомо, в структурі собівартості виробництва м'яса корми посідають близько 70-80%. Відповідно до цього прогнозовано і зростання собівартості виробництва свинини".
Другий фактор, який передує збільшенню цін, є підвищення собівартості вирощування при низьких закупівельних цінах.

"М'ясокомбінати приймають свиней живою масою за ціною 37-39 грн/кг. Собівартість же вирощування свиней при нинішніх цінах на зернові та білкові компоненти на грудень 2020 році має бути менш як 36 грн / кг. Але в багатьох свинокомплексів вона вже наближається до 40 грн/кг і більше. Це може викликати скорочення поголів'я свиней як у населення, так і на промислових підприємствах. Зниження ж поголів'я свиней призведе зростання попиту на м'ясо ", — каже Ольга Махно.
Нагадаємо, що раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у зв'язку з низьким урожаєм в Україні подорожчає ще один продукт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

виктор турчаников

23 грудня 2020, 10:46

65,5 млн тонн - низкий урожай? А ленивые аграрии пусть банкротятся, выживет сильнейший.


Новини