Замовлення доставки з ресторанів зросли на 25%: чому українці обирають вечерю вдома

Негода і перевірки змусили людей залишатися вдома: доставка їжі набирає обертів

Минулі вихідні показали різке збільшення замовлень на доставку їжі з ресторанів. За словами директорки аналітичного центру "Ресторани України" Ольги Насонової, кількість таких замовлень зросла на 20-25%. Основними причинами цього стали перевірки військкоматів (ТЦК) та погіршення погодних умов.

"У п’ятницю ввечері і на вихідних доставка дійсно зросла на чверть. Кур’єри просто не встигали виконувати всі замовлення, а відвідуваність ресторанів знизилася на таку ж кількість", – пояснила Насонова.

Ольга також зазначила, що не тільки перевірки ТЦК вплинули на людей. Негода, яка тривала в ці дні, теж стала важливим фактором, адже коли погода погіршується, люди більше замовляють доставку замість того, щоб виходити з дому.

Цікаво, що преміальні ресторани, де ціни вищі за середні, залишилися стійкими до цих змін. Їхня відвідуваність практично не змінилася, що свідчить про вірність постійних клієнтів.

Таким чином, ми бачимо, як різні фактори – від суспільних до природних – впливають на звички українців. Хоча багато хто тепер віддає перевагу доставці, ресторани все ще залишаються важливою частиною життя, особливо для тих, хто звик до високої якості обслуговування.

Читайте також на порталі “Коментарі” - У Харкові підприємцям, чиє майно постраждало через обстріли, дають можливість відновити приміщення. Ваучери можна використати для косметичного ремонту приміщень, які постраждали внаслідок російських обстрілів. Про це повідомляє Kharkiv Business Hub, інформує портал "Коментарі".