Життя українських бізнесменів: для чого і на що вони беруть кредити

За минулий тиждень бізнесмени України взяли кредити на суму у 1,5 мільярда гривень. Отримати кредит побажали 360 підприємців

Про це повідомляє Міністерство економіки України,пишуть "Коментарі".

"З початку поточного року банки видали бізнесу 8,9 тисяч кредитів на 31,6 млрд грн. Від початку дії програми “Доступні кредити 5-7-9%” загалом видано 62 тисячі кредитів на 197,6 млрд грн", - зауважують там.

За даними Міністерства, найбільше заможних українців, охочих взяти кредит, використовують його для антикризових цілей. Ця сума уже перетнула межу у 62 мільярди грн. Наступна сходинка, що складає 55 мільярдів грн, - антивоєнна. Разом з тим, бізнес узяв 28, 6 мільярда грн на рефінансування попередніх кредитів, а також на інвестиції - 12,6 мільярда грн. Окрім того, на підтримку та продовження своєї діяльності, понад 30 мільярдів грн взяли аграрії, а 1,5 мільярда грн кредитів використовують торговельні компанії для збільшення обігових коштів.

"Найчастіше кредитуються за програмою компанії, які функціонують у сферах: сільського господарства (53%); торгівлі та виробництва (24%); промислової переробки (13%), - підкреслюють у Міністерстві економіки України.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, - Яка країна ЄС досі не скасувала односторонніх обмежень агроімпорту з України Єврокомісія підтвердила, Угорщина - єдина не скасувала односторонніх обмежень агроімпорту з України.

Читайте також на сайті "Коментарі", - Торгова війна перейшла у новий етап: Китай обмежив продаж чіпів США. В США припускають, що це може бути відповіддю Китаю на позицію, яку лідери країн G7 зайняли на саміті в Японії. Влада Китаю обмежила продажу мікросхем американської компанії Micron, пояснивши, що це принесе "серйозні ризики" для кібербезпеки країни.