Головна Новини Бізнес економіка Життя подорожчало: ТОП продуктів, ціни на які збільшилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Життя подорожчало: ТОП продуктів, ціни на які збільшилися

Найбільше подорожчали яйця і цукор

13 листопада 2020, 11:46
Поділіться публікацією:

Подорожчання продуктів в Україні, ймовірно, процес постійний. Принаймні, лише за жовтень деякі харчові продукти піднялися в ціні фактично на чверть. Втім, є окремі позиції, які подешевшали, серед них — овочі. Такі дані наводить Державна служба статистики.

Життя подорожчало: ТОП продуктів, ціни на які збільшилися

Згідно з інформацією відомства, за жовтень яйця подорожчали на 23,3% (до 22,2 гривні за десяток), цукор — на 22,5% (до 18,3 гривні за кілограм), соняшникова олія — на 6,9% (тепер середня ціна на неї складає 37, 5 гривень за літр).

Осінь принесла зниження цін на овочі — морква в середньому коштувала 6,9 грн за кг, що на 12,9% нижче попереднього місяця. Яблука подешевшали на 12,8% до 19,5 гривень за кілограм, цибуля на 7,2% до 5,3 гривні за кілограм, капуста на 4,2% до 5,8 гривні за кілограм, буряк на 4,0% до 5,5 гривень за кілограм.

Курять громадяни тепер будуть платити за свою шкідливу звичку на 2,2% більше — середня ціна на пачку сигарет склала 55,9 грн. А ось горілка в ціні практично не змінилася, подешевшавши лише на 0,1% — її середня вартість склала 92,5 грн за півлітрову пляшку.

Життя подорожчало: ТОП продуктів, ціни на які збільшилися - фото 2

Зима не радує нас таким достатком овочів і фруктів, як літо, але, однак, раціон повинен бути різноманітним і максимально корисним. Свого меню варто включити продукти з багатим вітамінним складом, які допоможуть зміцнити імунну систему, і тим самим захистити від простудних захворювань. Так що ж купувати в листопаді — читайте в матеріалі "Коментарів".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення


Новини