Головна Новини Бізнес фінанси Як 20 доларів перетворити в 57 тисяч: історія однієї банкноти
commentss НОВИНИ Всі новини

Як 20 доларів перетворити в 57 тисяч: історія однієї банкноти

Банкнота піде з молотка більш ніж за 57 тисяч доларів

16 січня 2021, 13:21 comments5265
Поділіться публікацією:

"Дель Монте нота" — рідкісна банкнота в 20 доларів з бананової наклейкою на ній — в даний час продається через аукціонний будинок в Далласі Heritage Auctions. Колекціонери валюти приділяють пильну увагу і б'ють попередні рекорди торгів своїми пропозиціями. Про це пише CNN.

Як 20 доларів перетворити в 57 тисяч: історія однієї банкноти

20 доларів. Фото: Heritage Auctions

Банкнота серії 1996 року унікальна тим, що на неї нанесена наклейка, яка випадково на неї потрапила між етапами процесу друку, і на ній надрукована частина казначейської друку і серійний номер банкноти.

Поточні торги за векселем становлять 57 500 доларів, а загальна вартість — 69 000 доларів після застосування премії покупця.

Аукціон завершиться 22 січня. У цей день записка буде запропонована серед інших предметів під час прямого ефіру, який розпочнеться о 6 годині вечора по Центральному часу і транслюватиметься на веб-сайті Heritage Auctions.

Цей тип помилки друку на валюті називається "перешкодою".

Більшість банкнот з перешкодами є результатом того, що в процесі друку до грошового запасу прикріплюється вільний шматок паперу, скотч, лейкопластир чи інше сміття, який потім відвалюється. Більшість банкнот цього класу, таким чином, показують порожню область десь на банкноті.

Згідно з даними Heritage Auctions, банкнота, надрукована в Західному валютному центрі Форт-Уерта, вперше з'явилася в 2003 році, коли студент коледжу в Огайо виставив її на продаж на eBay. Він отримав її в банкоматі.

У 2003 році банкнота була продана на eBay приблизно за 10 000 доларів. Знову її продали в 2006 році, на аукціоні Heritage Auctions, і в той час її вартість склала більш ніж за 25 000 доларів.

Яким чином наклейка потрапила на записку, залишається загадкою, але цілком можливо, що це було зроблено навмисно.

Друк Федеральної валюти відбувається в три етапи: спочатку задня сторона, потім передня, потім третя стадія, коли додаються серійний номер і Федеральна друк. Вивчивши наклейку і надпечатку, стає ясно, що наклейка була нанесена після друку лицьового боку і до нанесення серійного номера і друку.

Раніше "Коментарі" писали, що люксовий автомобіль моделі Ferrari F430, який належав президентові Америки Дональда Трампа, виставили на аукціон .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

16 січня 2021, 21:18

Дебилы, что сказать! 57 штук за говно.


Новини