Головна Новини Бізнес фінанси Арсен Жумаділов закуповує китайські томографи, які лікарі не зможуть використовувати, - Сазонов
commentss НОВИНИ Всі новини

Арсен Жумаділов закуповує китайські томографи, які лікарі не зможуть використовувати, - Сазонов

На думку експерта, оснащення не відповідає технічним характеристикам, які вказані в конкурсі

16 жовтня 2020, 15:04
Поділіться публікацією:

Директор ДП "Медичні закупівлі" Арсен Жумаділов закуповує китайські томографи за вартістю оригіналу, які не відповідають технічним вимогам, заявив на своїй сторінці в Facebook політичний експерт Кирило Сазонов.

Арсен Жумаділов закуповує китайські томографи, які лікарі не зможуть використовувати, - Сазонов

"На китайських томографах запрацюють усі, крім української медицини і українських пацієнтів. Почнемо з того, що "Медичні закупівлі" оголосили конкурс на закупівлю томографів, в якому перемогла компанія "АФС Медіцінтехнік". Ця компанія нібито є офіційним представником Philips в Україні", — написав експерт.

При цьому, за його словами, "АФС Медіцінтехнік" належить компанії "АФС Медіцінтехнік ГМБХ". Цією компанією, відзначає Сазонов, в свою чергу володіє громадянин Росії Олександр Халімов, який через інші свої фірми співпрацює, крім інших, з Міноборони РФ. Тож, пише Сазон, вибір компанії для отримання 15 мільйонів очевидно дуже дивний.

Крім того, Сазонов зазначив, що пропоновані томографи — не його оригінальне обладнання, а китайські аналоги, які Арсен Жумаділов нібито закуповує за ціною порівнянною з вартістю оригіналу. На думку експерта, оснащення не відповідає технічним характеристикам, які вказані в конкурсі.

"Пан Жумаділов закуповує дешеве китайське обладнання, за ціною оригіналу, яке потім наші лікарі не зможуть використовувати у своїй роботі. І все це намагаються прикрити "економією бюджету", хоча по факту це його пряме і безглузде розтрачання", — підсумував Кирило Сазонов.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що Україна може закупити російську вакцину від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини