Головна Новини Бізнес фінанси Біткоїн стає популярнішим за золото - прогноз експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Біткоїн стає популярнішим за золото - прогноз експертів

Експерти розповіли про «друге народження» біткоїна в цьому році

11 лютого 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

На початку 2021 року біткоїн пережив "друге народження", встановивши відразу кілька історичних рекордів. Це дозволило аналітикам прогнозувати головній криптовалюті зростання до 50 тисяч доларів і вище. Про це йдеться в статті порталу "Коментарі".

Біткоїн стає популярнішим за золото - прогноз експертів

Фото з відкритих джерел

На думку експертів, в найближчі роки популярність біткоїну може вирости. У той час як золото, навпаки, ризикує перестати подобатись інвесторам.

Як розповів аналітик "Центру біржових технологій" Максим Орищак, тенденція зростання для криптовалюти обумовлена надлишком золота в 2020-му як захисного активу і бажанням інвесторів диверсифікувати ризики.

Тоді як аналітик ТелеТрейд Сергій Родлер впевнений, що зростання популярності біткоїну в "епоху коронавірусу" пояснюється, головним чином, кризою, яка є кращою рекламою криптовалюти. На його думку, на крипторинку працює проста залежність: чим більше неспокійна ситуація в світовій економіці, тим стрімкіше зростає біткоїн, оскільки інвестори схильні бачити в ньому "тиху гавань".

Відзначається, що можливості зростання у біткоїна досить високі. Так, обмежена емісія (максимум 21 млн монет) в сукупності з високим попитом на криптовалюту здатні збільшити її вартість в найближчі роки в рази.

Економіст Владислав Банків зазначає, всього може бути намайнено 21 млн біткоїнів, із яких вже видобуто понад 19 млн. А доступ до частини існуючих біткоїнів втрачений у зв'язку з втратою ключів та обладнання. Цим біткоїни вигідно відрізняється від інших криптовалют, емісія яких не кінцева.

Крім того, Сергій Родлер додав, що незважаючи на те, що біткоїн трохи застарів, інвестори вважають за краще користуватися саме їм, а не більш сучасними аналогами. Просто не довіряють їх творцям.

Нагадаємо, експерт розповіла, яке майбутнє чекає на біткоїн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Господь

11 лютого 2021, 19:59

Для экспердов-дебилов.Золото-это реальность,коин-виртуальность.Пусть любители коина и живут виртуально-жена-мужу-ты уже поел,любимый.Когда? Уже! Ну и т.д..


Новини