Біткоіни став офіційним платіжним засобом Сальвадора

Всі громадяни Сальвадору відтепер мають можливість безкоштовно завантажити спеціальний гаманець для криптовалюта Chivo

7 вересня криптовалюта біткоїн стала офіційним платіжним засобом на території Сальвадору. Тепер люди можуть розраховуватися біткоінами за товари і послуги. Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Всі громадяни Сальвадору відтепер мають можливість безкоштовно завантажити спеціальний гаманець для криптовалюти Chivo. У кожного на рахунку автоматично є по 30 доларів в біткоїн.

Уряд створив спеціальний фонд для обміну біткоїн на долари. На рахунку є 400 біткоіни (21 млн доларів). Також в країні встановили 200 банкоматів для зняття біткоїн в доларовому еквіваленті і скасували комісію за обмін.

У перспективі планується розширити мережу банкоматів до 1,5 тисячі. Президент Сальвадору Найіб Букел заявив, що легалізація біткоіни допоможе громадянам країни здійснювати перекази своїм родинам, які живуть за кордоном.На сьогодні в Сальвадорі основна валюта - долар. Економіка залежить від зарубіжних переказів громадян. Це п'ята частина ВВП або $ 6 млрд. Важливо, що у 70% населення Сальвадора немає банківської рахунків, оскільки вони працюють в неформальній економічній зоні.

Нагадаємо, курс відомої криптовалюти - біткоїн після різкого спаду знову пішов вгору. Деякі аналітики пов'язують це з тим, що з 7 вересня ця криптовалюта стає законною платіжною одиницею в Сальвадорі, - повідомляє провайдер фінансової інформації, американська компанія "Bloomberg". У соцмережах по всьому світу сьогодні стартував своєрідний флешмоб з придбання біткоіни на невеликі грошові суми, в знак солідарності з Сальвадором, де не побоялися зробити біткоіни платіжною валютою на рівних правах з американським доларом. Відзначимо, що станом на ранок 7 вересня за один біткоіни дають 52 тис. 602 долара США, в той час, як ще тиждень тому вартість цієї криптовалюта становила менш ніж 47 тис. Доларів за одну віртуальну монету.