Головна Новини Бізнес фінанси Держдопомогу для бізнесу отримають 1,2 млн українців - Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдопомогу для бізнесу отримають 1,2 млн українців - Шмигаль

Компенсація від держави пропонується й на кожного скороченого підприємцем працівника

2 грудня 2020, 14:07
Поділіться публікацією:

Державну підтримку, призначену для постраждалого від карантину бізнеса, зможуть отримати 1,2 млн українців. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 2 грудня.

Держдопомогу для бізнесу отримають 1,2 млн українців - Шмигаль

Фото з відкритих джерел

"Для підтримки людей, які можуть втратити доходи у разі посиленого карантину, передбачається надання 8 тисяч грн одноразової допомоги. Дія програми розповсюджується як на ФОПів, так і на громадян, які працюють як наймані працівники, — сказав глава Кабміну. — За розрахунками Міністерства розвитку економіки, на таку допомогу зможуть розраховувати 1,2 млн українців. Також передбачена програма для збереження існуючих робочих місць підприємцям, що скорочують працівників під час вимушеного карантину: пропонується надавати до 8 тисяч грн на кожного такого працівника".

Прем’єр-міністр додав, що на одноразову компенсацію по ЄСВ за найманих працівників зможуть розраховувати понад 120 тисяч осіб.

"Це юридичні особи, яким буде відшкодовуватися одномісячне ЄСВ, яке розраховується як середнє значення за останні 10 місяців сплаченого єдиного соціального внеску таким підприємством в бюджет, — пояснив Шмигаль. – Погашення податкового боргу для громадян, які мають борг до 3600 грн, тобто, загалом це буде доволі значна сума. І для дуже багатьох підприємств і ФОПів – це буде полегшення".

Також глава уряду повідомив про звільнення ФОПів першої групи від сплати єдиного податку та ЄСВ.

"Фактично 200 тисяч фізичних осіб-підприємців першої групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включаючи єдиний соціальний внесок, — повідомив Шмигаль. – Всі ці інструменти зможуть бути застосованими у разі введення жорстких карантинних обмежень".

Президент вже подав ініціативи до парламенту, згодом їх може ухвалити Рада.

Шмигаль зауважив, що уряд працює над тим, як підтримати бізнес в разі введення більш жорстких карантинних заходів. Зокрема йдеться про програму матеріальної допомоги ФОПам на дітей до 10 років (вже працює), допомогу щодо тимчасової непрацездатності, компенсацію втрат у разі захворювання на коронавірус або самоізоляції.

Нагадаємо, експерти підвели ділові підсумки тижня і сказали, як коронавірус впливає на бізнес в передноворічний період.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини