Головна Новини Бізнес фінанси До парламенту внесуть законопроект про амністію капіталів
commentss НОВИНИ Всі новини

До парламенту внесуть законопроект про амністію капіталів

Системні податкові зміни будуть відчутні з 2022 року

31 серпня 2020, 20:36 comments1079
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський намір внести до парламенту законопроект про "нульову декларацію" (або про амністію капіталів). Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на главу комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данилу Гетманцева.

До парламенту внесуть законопроект про амністію капіталів

За його словами, текст закону вже узгоджений з главою держави і збудований на базі того законопроекту, який Гетманцев розробив ще в минулому році.

"Той результат, який вийшов в результаті, найближчим часом буде винесено на розгляд і голосування парламенту", — зазначив політик.

При цьому він уточнив, що восени не планується глобальних податкових змін — системні зміни будуть впроваджуватися з 2022 року.

"На жаль, Мінфін не зміг досі надати нам своє бачення системних податкових змін, малої податкової реформи, про які ми говорили ще взимку. Тому, швидше за все, (хотілося б, щоб Мінфін нарешті впорався з розробкою податкових політик) системні зміни будуть впроваджуватися вже з 2022 року ", — зазначив голова комітету.

Також Гетманцев підкреслив, що в парламенті відсутня консолідована позиція щодо законопроектів про вільних економічних зон і пакету законопроектів про підтримку промисловості.

"Як немає і по реформі оподаткування доходів, зменшення ефективної ставки по оподаткуванню доходів. Для мене це особистий виклик, я планував реалізувати цю ідею для країни і для бізнесу", — сказав парламентарій.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про нову вартість газу для населення з вересня .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини