Головна Новини Бізнес фінанси Історичний максимум: біржі США відреагували на інавгурацію Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Історичний максимум: біржі США відреагували на інавгурацію Байдена

Основні біржові індекси показали рекордне зростання

21 січня 2021, 10:52
Поділіться публікацією:

Церемонія вступу на посаду 46-го президента США Джо Байдена позитивним чином позначилася на показниках фінансових ринків. Про це повідомляє Wall Street Journal.

Історичний максимум: біржі США відреагували на інавгурацію Байдена

Біржові індекси в США пішли вгору / фото gazeta.ru

Так, згідно з інформацією видання, закриття торгів на біржах США показало новий історичний максимум трьох основних фондових індексів.

Індекс S & P 500 до закриття ринку піднявся на 52,94 пункту (на 1,4%) і склав 3851,85 пункту.

Nasdaq Composite виріс на 260,07 пункту (2%) — до 13457,25 пункту.

Dow Jones Industrial Average додав 257,86 пункту (0,8%) і склав 31188,38 пункту.

Експерти характеризують настрої інвесторів як оптимістичний, оскільки ті розраховують на фіскальні стимули, які підтримають економіку, що постраждала від пандемії коронавірусу.

Як повідомляв портал "Коментарі", в червні 2020 року ринки також демонстрували різкий підйом — тоді  акції злетіли майже до тримісячного максимуму, оскільки надії на відновлення економіки та подальше ослаблення соціальних обмежень по всьому світу переважили обережність відносно цілого ряду проблем, від коронавірусу до наростаючих громадянських заворушень в США.

Раніше "Коментарі" писали, що з 29 травня на ринку нафти сталося раптове зростання ціни за барель на тлі публікації даних про зниження числа свердловин в США. Відзначається, що у зв'язку з цим зустріч ОПЕК може пройти раніше, ніж було заплановано.
Так, вартість серпневого ф'ючерсу на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE зросла на 0,63%, до $ 38,08 за барель станом на сьогодні. Про це свідчать дані торгів. Ф'ючерс на американську нафту марки WTI з поставкою в липні знижується на 0,45%, до $ 35,33 за барель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини