Головна Новини Бізнес фінанси Курс долара впав до найнижчого рівня з 2018 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс долара впав до найнижчого рівня з 2018 року

Долар дешевшає на міжнародних ринках

24 листопада 2020, 02:15 comments42037
Поділіться публікацією:

Курс долара досяг мінімальної позначки за останні два з половиною роки на тлі новин про запуск вакцини проти коронавірусу. Про це пише Bloomberg.

Курс долара впав до найнижчого рівня з 2018 року

Повідомляється, що спотовий індекс долара Bloomberg впав на 0,2% — до мінімуму квітня 2018 року, після того, як американські офіційні особи повідомили про початок вакцинації вже через три тижні. Фунт стерлінгів і норвезька крона привели до зростання проти долара США в понеділок, в той час, як прибутковість 10-річних казначейських облігацій США виросла на три базисних пункту до 0,86%.

Щеплення, яке повинно захистити від інфекції коронавірусу, могло б сприяти прискоренню глобального зростання та надати імпульс зростанню акцій й інших більш ризикованих інвестицій. Цей прогноз підриває долар, який, як правило, виграє за часів підвищеної невизначеності.

Morgan Stanley рекомендує продавати долар і віддати перевагу акціям і кредитами, а Goldman Sachs Group Inc. воліє короткий продаж американської валюти проти аналогів з країн, що розвиваються, включаючи мексиканське песо і південноафриканський ранд.

Долар впав більш ніж на 11% з рекордного максимуму в березні. Тим часом індекс MSCI All Country World Index — орієнтир для глобальних акцій — виріс приблизно на 60% з мінімуму в березні та торгувався поблизу небувалого максимуму в понеділок.

Долар виявився під тиском в останні тижні після того, як перемога Джо Байдена на виборах в США підживити очікування зниження геополітичної напруженості і посилення фіскальних стимулів. Перспектива тривалого періоду вільної грошово-кредитної політики з боку ФРС ще більше тисне на долар, а реальна прибутковість в цьому році міцно утримується на негативній території після падіння номінальних ставок і порівняно високих інфляційних очікувань в США.

Раніше "Коментарі" писали, що Уряд України шукає способи фінансування боротьби з коронавірусом. Так, міністри зібралися на позачергове засідання, де і схвалили нові позики. Зокрема, Кабмін вирішив відправити делегацію на переговори з Міжнародним банком реконструкції та розвитку, де представники української сторони обговорять умови отримання кредиту в рамках другого додаткового фінансування в рамках проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України". Ціна питання складе 300 млн доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

25 листопада 2020, 21:47

Доллар упал по отношению к фунту стерлингов и норвежской кроне, а зачем вы украинцам такие заголовки статей делаете? Больше ваш бред читать не буду и не кому не советую.

Сергей

25 листопада 2020, 21:20

В обменниках его курс изменился не намного, всего лишь скинул 10 копеек

Александр

24 листопада 2020, 20:56

В обменках совсем не чувствуется падения, какой-то очередной развод...!?!

Антон

24 листопада 2020, 15:07

На обменках не упал, в начале года было ниже, глаза протрите


Новини