Курс валют в Україні: що відбувається з доларом на початку липня

Курс долара протягом червня практично не змінився, водночас євро подешевшав на 1 гривню

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс гривні до долара на 1 липня на рівні 27,23 грн за долар. Водночас курс євро на четвер встановлено на рівні 32,35 грн за євро. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс долара протягом місяця суттєво не змінився - 1 червня долар в Україні був на рівні 27,47 грн, офіційний євро протягом місяця подешевшав більш ніж на 1 грн - з 33,51 грн за євро 1 червня.

Також Нацбанк встановив курс банківських металів на 1 липня. Вартість золота встановлена на рівні 47 850,7 грн за унцію. Курс срібла встановлений на рівні 703,21 грн за унцію. Вартість платини в четвер буде на рівні 28 947,73 грн за унцію.

Крім того, курс Bitcoin станом на вечір вівторка становить 34 304,1 долара за монету, курс Ethereum - 2203,49 дол.

Нагадаємо, аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб розповів, яким буде курс долара в Україні в липні. На його думку, фундаментально на валютному ринку нічого не змінилося. Експортери завдяки вдалій зовнішній кон'юнктурі відчувають себе добре і пропонують ринку валюту. Він зазначає, що зміцнення гривні, яке спостерігається з минулої п'ятниці, - це продовження стійкого тренду, що спостерігається з кінця квітня після технічної корекції у вигляді зростання долара з 15 по 24 червня. Валюти на ринку, навіть за наявності фундаментальних причин для стійкого тренду, що не рухаються під лінійку в одну сторону, а роблять тимчасові відкати (корекції) у протилежну сторону. Найближчою метою для зниження долара може стати рівень 26,9 грн, каже експерт.