Головна Новини Бізнес фінанси Наскільки можна довіряти криптовалюті: пояснення експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Наскільки можна довіряти криптовалюті: пояснення експерта

Експерт розповіла, яке майбутнє чекає біткоїни

10 лютого 2021, 06:45 comments1496
Поділіться публікацією:

Біткоїн активно стає одним із альтернативних джерел розрахунку на тлі послаблення долара та інших ключових світових валют. Про це повідомляється в матеріалі "Коментарів".

Наскільки можна довіряти криптовалюті: пояснення експерта

Фото з відкритих джерел

Як вважає голова громадської організації "Re: Старт", акціонер в Банк Юнісон, фінансовий експерт Оксана Чепіжко, біткоїн вже розглядають не тільки як засіб розрахунку, а й як фінансовий інструмент заощадження, а ще — як "альтернативний резервний актив".

Але, незважаючи на це, підкреслила експерт, розглядати біткоїни як абсолютну перспективу класичним валютам ще рано. Наприклад, зазначає Чепіжко, в Британії біткоїн заборонений. А Європа не дала дозвіл компанії Facebook на випуск криптовалюти Libre.

"Після того, як ЄС, КНР і РФ вже фактично дали добро на тестування національних криптовалют, можна говорити, що поетапно біткоїн повернеться назад у свою нішу, в якій був до початку 2018 року, — вважає фінексперт Оксана Чепіжко. — З огляду на інвестиції в біткоїни найбільших світових BigTegh компаній, він залишиться інструментом розрахунку і заощадження коштів на найближчий час. Але увійти в клуб світових резервних валют не зможе".

Відзначимо, що вартість біткоїну встановила новий історичний рекорд, подолавши позначку в 44 тисячі доларів. Це сталося після того, як компанія Tesla Ілона Маска пообіцяла інвестувати в криптовалюту 1,5 млрд доларів. Це вже не перший раз, коли Маск струшує ринок біткоїнів.

Гучні прихильники цієї е-валюти, такі як Маск, кажуть, що біткоїн завойовує більш широке визнання у фінансовому співтоваристві. Регулятори тим часом підсилюють попередження про волатильність, яка може знищити інвесторів. Попри це, багато інвесторів як і раніше розглядають цифрові монети як сумнівний сектор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини