Головна Новини Бізнес фінанси НБУ встановив курс валют на 23 лютого: долар росте
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ встановив курс валют на 23 лютого: долар росте

Курс євро за останній день не змінився

23 лютого 2021, 07:55
Поділіться публікацією:

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс гривні до долара на 22 лютого на рівні 27,93 грн за долар. Водночас курс євро на вівторок встановлений на рівні 33,85 грн за євро. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

НБУ встановив курс валют на 23 лютого: долар росте

Долари. Фото із відкритих джерел

Офіційний курс долара за останній банківський день виріс на 8 копійок — сьогодні він був на рівні 27,85 грн за дол. Офіційний євро протягом попереднього банківського дня не змінився.

Також Нацбанк встановив курс банківських металів на 23 лютого. Вартість золота встановлена на рівні 50 247,91 грн за унцію, що на 870,52 грн більше, ніж вчора. Курс срібла встановлений на рівні 766,71 грн за унцію — на 9,63 грн більше, ніж на 22 лютого. Вартість платини у вівторок буде на рівні 35 476,91 грн за унцію, що на 55,61 грн менше, ніж вчора.

Крім того, курс Bitcoin перевищує 53 тис. дол. за монету.

Нагадаємо, голова НБУ Кирило Шевченко повідомив недавно, що регулятор може випустити українські електронні гроші — е-гривню, яку відносять до класу цифрових валют центральних банків (СBDС). "Коментарі" розбиралися разом з експертами, наскільки це реалістично і актуально для нашої країни, а також, що зміниться після запуску такої валюти.

Відзначимо, представники інвестиційного банку Goldman Sachs вважають, що висока волатильність криптовалюти не дозволяє їй стати платіжним засобом і робить непридатною для зберігання грошей. Водночас засновник Tesla Ілон Маск дотримується протилежної точки зору, вважаючи, що у популярної криптовалюти є всі шанси бути визнаною у світі традиційних фінансів. "Коментарі" писали, чи означають активні інвестиції в популярну криптовалюту, що вона в недалекому майбутньому займе місце в наших гаманцях і головах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини