НБУ затвердив нового голову правління "ПриватБанку"

На посаду голови правління державної фінансової установи призначено Герхарда Бьоша

Національний банк України (НБУ) затвердив на посаду голови правління державного "ПриватБанку" Герхарда Бьоша. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

З призначенням банкіра привітав голова НБУ Кирило Шевченко. Він висловив впевненість, що такий досвідчений керівник як Герхард Бьош сприятиме розвитку "ПриватБанку".

Голова наглядової ради "ПриватБанку" Шерон Позові також привітала Герхарда Бьоша з призначенням, повідомляє пресслужба фінустанови.

"Наглядова рада впевнена, що Герхард успішно поведе банк у новий, важливий і захоплюючий період його діяльності. Додавання його видатного управлінського і банківського досвіду до нашої сильної менеджерської команди є запорукою подальшого успішного розвитку банку", — сказала Позові.

Герхард Бьош має понад 35 років досвіду на керівних посадах у банках, глибокі знання української та європейських банківських систем та бездоганну репутацію, зазначили в "ПриватБанку".

На своїй посаді Бьош зосередиться на реалізації стратегії "ПриватБанку" та інноваційних рішеннях для забезпечення стабільного прибутку.

"ПриватБанк" всього за кілька років зміг перетворитися із банку-банкрута в лідера ринку, який нині є основою фінансової системи України. Я вдячний за довіру наглядовій раді та сподіваюся на співпрацю", — прокоментував своє призначення Бьош.

Нагадаємо, наглядова рада "ПриватБанку" призначила Герхарда Бьоша головою правління у травні. Він обійматиме керівну посаду п’ять років.

Герхард Бьош народився в 1957 році. Освіту отримав у Віденському університеті за фахом магістра соціально-економічних наук. З 1986-го по 1993 роки займався економічними дослідженнями та валютними прогнозами.

До 2004 року працював на керівних посадах у різних банках. З березня 2006 року Бьош обіймав посаду заступника голови правління "Райффайзен Банку Аваль", а з листопада 2010 року — першого заступника голови правління.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні триває розслідування "справи ПриватБанку". Так, 2 червня суддями Вищого антикорупційного суду був заочно арештований ексакціонер банківської установи Олександр Дубілет. Пізніше в Господарському суді Києва підтвердили, що націоналізація "ПриватБанку" у 2016 році відбулася абсолютно законно.

У 2019 році стало відомо, що "ПриватБанк" знову стане приватним. Таку стратегію розвитку затвердили у 2016 році. Вона передбачає, що після п'яти років після націоналізації фінансову структуру знову відправлять на приватизацію.

У травні 2021 року в НБУ офіційно заявили, що готові приступити до продажу "ПриватБанку" після стабілізації кризової економічної ситуації в країні через пандемію коронавірусу.