Основні боржники НБУ - їхні прізвища знає вся країна

Стала відома перша п'ятірка топових боржників НБУ

Як передає портал "Коментарі", Нацбанк України оприлюднив список найзлісніших боржників, які заборгували НБУ доволі солідні суми.

За інформацією НБУ, найбільше заборгував Олег Бахматюк, а саме 10,6 млрд. гривень. На другому місці серед найтоповіших боржників Дмитро Фірташ. Він винен Нацбанку 10,4 млрд гривень. На третьому місці Ігор Коломойський із боргом у 7,7 млрд гривень. На четвертому місці Костянтин Жеваго з боргом 6,7 мдрд гривень. І замикає першу п'ятірку злісних боржників Микола Лагун, маючи борг у 6 млрд. гривень.

Як видно з цього списку, усі боржники люди далеко не бідні, мають активи, які у багато разів перевищують ті борги, які вони сьогодні мають перед НБУ.


Читайте також на порталі "Коментарі" - Шевченківський райсуд Києва обрав увечері 2 вересня бізнесменові Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі майже 510 мільйонів гривень. Раніше цього ж дня СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора вручили Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом. Про що говорить "справа Коломойського", які його перспективи? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – опитування, проведене в середині літа Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) продемонстрував, що майже 80% українців вважають – президент Володимир Зеленський несе пряму відповідальність за корупцію в Кабміні та військових адміністраціях. Про що свідчать дані опитування – і реакція на нього представників влади? Як події можуть розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.