Пляшку одного з найстаріших в світі коньяків продали на аукціоні за 144 тисячі доларів

Це одна з трьох пляшок коньяку Gautier, що залишилися в світі

Виготовлену в 18 столітті пляшку коньяку (це одна з найстаріших пляшок в світі) продали на аукціоні Sotheby's за 144,5 тисячі доларів. Про це аукціонний дім повідомив на сайті.

До наших днів збереглися лише три пляшки надзвичайно рідкісного коньяку Gautier 1762 року. Всі вони зберігалися у однієї сім'ї протягом багатьох поколінь з прикріпленими до них оригінальними етикетками. На аукціоні продали останню і найбільшу з цих залишилися пляшок, відому під назвою "Grand Frère" ( "Старший брат").

Пляшку коньяку оцінювали від 80 до 160 тисяч фунтів стерлінгів. Доля ще двох пляшок зважилася раніше цієї: "Молодшу сестру" розмістили в музеї Gautier, а "Молодшого брата" продали на аукціоні в Нью-Йорку в 2014 році.

Спеціаліст з аукціонного будинку розповів, що цей коньяк шанується в усьому світі, як виходить за рамки колекціонування спиртних напоїв. Ця пляшка являє собою приклад врожаю винограду, а також дозрівання бочок з самого початку виробництва Gautier. Коньяк передує знаменитої Французької революції і містить історію коньяку як напою в принципі.

Як повідомляв портал "Коментарі", подружня зрада в Тайвані більше не вважається кримінальним злочином.