"ПриватБанк" програв справу проти офшорів Суркісів

Зі слів представника ПриватБанку, мова йдеться про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання банку обслуговувати їхні депозити, заборгованість за якими позивачі оцінили у 350 млн доларів

Суд Печерського району Києва задовольнив позов до "ПриватБанку" шести офшорних компаній братів Суркісів в середу, 2 вересня. Мова йдеться про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання банку обслуговувати їхні депозити, заборгованість за якими позивачі оцінили у 350 млн доларів. Про це повідомляє Zahid.net з посиланням на юридичного радника банку Андрія Пожидаєва.

"Заяву шести компаній задоволено в повному обсязі. Ми перейшли від немайнового характеру спору до майнового. Органи Державної виконавчої служби наразі мають стягнути кошти з банку", – заявив Пожидаєв.

В своєму позові Суркіси від імені своїх компаній просили суд точно визначити суму, яку повинен їм виплатити "ПриватБанк" в рамках виконання зобов'язань з обслуговування депозитів, які офшорні компанії розмістили ще до націоналізації банку на рахунках його кіпрської філії. Крім того, компанії просили суд про примусове стягування Державною виконавчою службою з рахунків "ПриватБанку" відповідні кошти в разі, якщо керівництво банку відмовиться погасити їх добровольно.

В той же час, згідно з позицією "Приватбанку" вищезгадані офшорні угоди братів Суркісів вважаються на сьогоднішній день виконаними, адже в 2016 році під час націоналізації вони були обміняні на акції додаткової емісії в якості депозитів пов'язаних з банком осіб.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у в ВР хочуть створити ТСК через розслідування американців про схеми в "ПриватБанку".