Головна Новини Бізнес фінанси «ПриватБанк» програв справу проти офшорів Суркісів
commentss НОВИНИ Всі новини

«ПриватБанк» програв справу проти офшорів Суркісів

Зі слів представника ПриватБанку, мова йдеться про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання банку обслуговувати їхні депозити, заборгованість за якими позивачі оцінили у 350 млн доларів

2 вересня 2020, 23:58 comments2075
Поділіться публікацією:

Суд Печерського району Києва задовольнив позов до "ПриватБанку" шести офшорних компаній братів Суркісів в середу, 2 вересня. Мова йдеться про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання банку обслуговувати їхні депозити, заборгованість за якими позивачі оцінили у 350 млн доларів. Про це повідомляє Zahid.net з посиланням на юридичного радника банку Андрія Пожидаєва.

«ПриватБанк» програв справу проти офшорів Суркісів

Фото: cheline.com.ua

"Заяву шести компаній задоволено в повному обсязі. Ми перейшли від немайнового характеру спору до майнового. Органи Державної виконавчої служби наразі мають стягнути кошти з банку", – заявив Пожидаєв.

В своєму позові Суркіси від імені своїх компаній просили суд точно визначити суму, яку повинен їм виплатити "ПриватБанк" в рамках виконання зобов'язань з обслуговування депозитів, які офшорні компанії розмістили ще до націоналізації банку на рахунках його кіпрської філії. Крім того, компанії просили суд про примусове стягування Державною виконавчою службою з рахунків "ПриватБанку" відповідні кошти в разі, якщо керівництво банку відмовиться погасити їх добровольно.

В той же час, згідно з позицією "Приватбанку" вищезгадані офшорні угоди братів Суркісів вважаються на сьогоднішній день виконаними, адже в 2016 році під час націоналізації вони були обміняні на акції додаткової емісії в якості депозитів пов'язаних з банком осіб.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у в ВР хочуть створити ТСК через розслідування американців про схеми в "ПриватБанку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини