Головна Новини Бізнес фінанси Як виглядають 5 копійок, які можна продати за кілька тисяч: монета може потрапити до будь-кого (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядають 5 копійок, які можна продати за кілька тисяч: монета може потрапити до будь-кого (ФОТО)

Відрізнити монети можна за формою і розташуванням ягід, зображенням цифр, елементами тризуба або грона

17 березня 2021, 10:50 comments2719
Поділіться публікацією:

Існують різні варіанти дорогих 5 копійок, вартість яких залежить від року випуску, а також деяких особливостей. Це можуть бути відмінності у формі і розташуванні ягід на монеті, накресленні цифр, елементах тризуба та інші. Про це йдеться на профільному порталі Monety.

Як виглядають 5 копійок, які можна продати за кілька тисяч: монета може потрапити до будь-кого (ФОТО)

Різновиди цінних п'яти копійок: як відрізнити монету, яку можна продати за кілька тисяч - фото з відкритих джерел

5 копійок 1992 року — повсякденна монета. За даними джерела, є кілька різновидів таких монет, серед яких зустрічаються і рідкісні, вартість яких коливається в межах 4000-6000 гривень. Така монета має гурт із великою насічкою, одиницю з хвостиком, середній зуб тризубця гострий із потовщенням та інші прикметні елементи.

Як виглядають 5 копійок, які можна продати за кілька тисяч: монета може потрапити до будь-кого (ФОТО) - фото 2

5 копійок 1994 року є досить рідкісною монетою. Відомо кілька різновидів, які виконані із магнітної сталі, алюмінію, міді, латуні або срібла. За даними порталу Monety, налічується всього приблизно 300 примірників такої монети. Повідомляється, що на таких 5 копійках друге гроно має форму тупокутного трикутника. Слово "копійок" написано товстим шрифтом, а у п'ятому гроні держак підходить до другої зліва ягоди. Ціна такої монети за каталогами становить від 2500 до 3500 гривень.

Як виглядають 5 копійок, які можна продати за кілька тисяч: монета може потрапити до будь-кого (ФОТО) - фото 3

5 копійок 1996 року — ця монета виготовлялася спеціально для річного набору. Її тираж складав близько 5000 штук. За даними джерела, на профільних аукціонах таку монету можна продати від 500 до 1000 гривень. У таких 5 копійок друге гроно має форму тупокутного трикутника, риска над "Й" у написі прилягає впритул до літери.

Як виглядають 5 копійок, які можна продати за кілька тисяч: монета може потрапити до будь-кого (ФОТО) - фото 4

На порталі також повідомляється, що рідкісні монети можна продавати на спеціалізованих електронних аукціонах, а також через популярні сервіси із розміщення оголошень. Однак у другому випадку варто бути особливо обережними, оскільки частими є випадки шахрайства.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, як виглядає цінна гривня, яку можна продати за кілька тисяч.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини