Рожкова розповіла про вплив Коломойського на банківську систему України

Катерина Рожкова зазначила, що на тлі судів навколо «ПриватБанку» Ігор Коломойський все ж впливає на банківську систему країни

Заступник глави Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова в бесіді з президентом Київської школи економіки (Kyiv School of Economics - KSE) заявила, що олігарх Ігор Коломойський не має прямого впливу на банківську систему України. У той самий час, за її словами, на тлі безлічі судових процесів щодо націоналізації "ПриватБанку" не пряме вплив, безсумнівно, є. Ці процеси є негативними для банківської системи країни.

Катерина Рожкова зазначила, що націоналізований "ПриватБанк" на сьогоднішній день є незалежною фінансовою структурою, яка працює в судових процесах. Також вона висловила надію, що банк отримає перемогу в цих процесах.

Раніше "Коментарі" писали, що заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова розповіла, коли відбудеться черговий етап переговорів України з МВФ. За її словами МВФ зайняв жорстку позицію в питанні повернення "ПриватБанку" Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, а інші пункти меморандуму перегукуються з минулими домовленостями, повідомила Рожкова.