Що буде з курсом долара наступного тижня: прогноз експерта

Фахівець вважає, що в найближчий тиждень курс долара трохи знизиться

Спекотними температурами відрізняється не тільки погода за вікном, але і те, що відбувається на валютних біржах. Підсумками курсових скачок тижня, який минає, а також прогнозом курсу валют на наступний тиждень із порталом "Коментарі" поділився старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

"За тиждень курс долара до гривні на різних сегментах валютного ринку змінився по-різному і при цьому незначно. "Запізнюючись", курс НБУ ще ріс, на інших же сегментах ринку долар знизився на 0,1-0,2%", — зазначив експерт.

За словами Вадима Іосуба, з минулого четверга офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 27,23 до 27,30 грн (+0,3%).

"Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "УкрДилінг", за цей же час знизилися з 27,36/27,38 до 27,30/27,33 (-0,2%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень знизилися з 27,18/27,40 до 27,16/27,35 (-0,1%/-0,2%)", — пояснює аналітик.

При цьому спред (різниця між кращими цінами заявок на продаж і на купівлю в один і той самий момент часу на який-небудь актив — ред.) між середньою покупкою і середнім продажом скоротився із 0,8% до 0,7% за рахунок більш швидкого зниження курсу продажу порівняно із покупкою, зауважив Вадим Іосуб.

Таким чином експерт прогнозує, що в найближчий тиждень українцям слід очікувати незначного зниження курсу долара до гривні.

"Долар на міжбанку буде торгуватися через тиждень поблизу 27,25 грн. Готівковий долар буде торгуватися за 27,1/27,3 грн", — резюмує фахівець.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, який невтішний прогноз щодо курсу Bitcoin дають експерти. Детальніше про те, на скільки здатна впасти е-валюта, читайте в нашому матеріалі.