Стало відомо що український суд відібрав у російського мільярдера з "Форбс"

Вищий антикорупційний суд за позовом Мінюсту конфіскувала майно та активи російського мільярдера, що потрапив під санкції

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) частково задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції України, поданий стосовно російського мільярдера, та застосувала щодо нього санкцію, передбачену п. 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України "Про санкції", пишуть "Коментарі".

Михайло Шелков посідає 59 місце в російському списку Forbes, його багатство оцінюється в 1,5 млрд доларів. Він є основним бенефіціаром та заступником голови ради директорів "ВСМПО-Авісма". Це один із найбільших у світі постачальників титану, який потрібен в авіабудуванні та космічній галузі.

Підсанкційний Шелков, за даними Transparency International, також очолював інвестиційний підрозділ держкомпанії "Ростех", яка контролює військових підрядників у Росії. Під санкції України Шовков потрапив минулого року.

За даними сайту ВАКС у дохід держави стягнуто:

– квартиру загальною площею 175,5 кв. м в Одесі;

– паркомісце в Одесі;

– склад рулонів нержавіючої стальної стрічки загальною площею 2 411,3 кв. м у Нікополі;

– комплекс у Нікополі;

– квартиру загальною площею 68,5 кв. м Нікополі;

– трактор колісний;

– причіп;

– автомобіль LEXUS;

– чотири автомобілі MITSUBISHI PAJER0 SPORT;

– грошові кошти на банківських рахунках;

– 100% частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю "ВСМПО ТИТАН Україна".

Михайло Шовков та його представники поки ніяк не прокоментували рішення суду.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції України, поданий стосовно колишнього президента та наближених до нього осіб щодо стягнення в дохід держави майна.