Суркіси втратили колишній вплив на український футбол і не потрапили навіть до десятки найвпливовіших за версією Forbes

Брати Суркіси зайняли 12 місце в рейтингу найвпливовіших людей в українському футболі

Ігор і Григорій Суркіси у 2021 році не увійшли до десятки найвпливовіших людей українського футболу за версією Forbes Україна. Про це повідомляє "Депо".

За інформацією журналістів, українські бізнесмени зайняли 12 позицію серед 50 номінантів.

Зазначається, що перше місце в цьому році посів тренер збірної України з футболу, а також володар золотого м'яча Андрій Шевченко.

"Він досі залишається найкращим бомбардиром команди. І його нова віха кар'єри - тренерська - нехай і не така яскрава, але вже дуже впливає на весь український футбол", - стверджують творці рейтингу.

Друге місце дісталося власнику і президенту футбольного клубу "Шахтар" Ринату Ахметову.

"Ахметов нехай і не витрачає стільки ж грошей на футбол, як на початку минулого десятиліття, але нинішній рівень вливань навіть на зарплати футболістів -вищий усіх інших учасників чемпіонату України", - констатують журналісти.

Трійку впливових лідерів зі світу українського футболу закриває президент Української асоціації футболу Андрій Павелко.

"Головні сторони Павелка - вміння домовлятися і уникати гострих кутів. Завдяки цьому навику він повністю контролює Українську асоціацію футболу - найважливіший орган українського футболу", - йдеться в рейтингу.

Також до десятки головних людей українського футболу увійшли головний тренер "Динамо" Мірча Луческу (№4), головний тренер "Ференцвароша" Сергій Ребров (№5), півзахисник "Манчестер Сіті" і збірної України Олександр Зінченко (№ 6), екс-власник "Металіста" Олександр Ярославський (№7), генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін (№8), арбітр ФІФА Катерина Монзуль (№9), півзахисник "Аталанти" і збірної України Руслан Малиновський (№ 10).