Головна Новини Бізнес фінанси Світові ціни на золото установили історичний рекорд
commentss НОВИНИ Всі новини

Світові ціни на золото установили історичний рекорд

Ціни поступово наближаються до двох тисяч доларів

28 липня 2020, 00:31
Поділіться публікацією:

У понеділок, 27 липня, світові ціни на золото вперше перевалили за 1940 доларів за тройську унцію. Про це повідомляє "Кореспондент".

Світові ціни на золото установили історичний рекорд

Зростання цін на золото пов'язують із загостренням відносин між Китаєм і США, а також можливою новою хвилею коронавіруса в світі. На Нью-Йоркській товарній біржі вперше ціни серпневих контрактів на золото перевищили 1940 доларів. Також зросла ціна на срібло — 24 долара за унцію.

Як раніше повідомляли "Коментарі", влада Венесуели домовилися з Програмою розвитку ООН (ПРООН) про те, що в умовах пандемії і коронакризиса вони будуть оплачувати поставки продуктів і ліків держава з допомогою частини золота Боліваріанської Республіки, яке зараз знаходиться в Банку Англії.

Так, угоду уклали після того, як Центральний банк республіки подав до лондонського суду позов проти Банку Англії, щоб той повернув золоті злитки на $1 млрд для фінансування боротьби з пандемією. Агентство повідомляє, що в Банку Англії зберігаються венесуельські золоті злитки загальною вагою 31 тонну. Їх уряд Венесуели неодноразово намагалося повернути, проте безуспішно до цього моменту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини