Світові ціни на золото установили історичний рекорд

Ціни поступово наближаються до двох тисяч доларів

У понеділок, 27 липня, світові ціни на золото вперше перевалили за 1940 доларів за тройську унцію. Про це повідомляє "Кореспондент".

Зростання цін на золото пов'язують із загостренням відносин між Китаєм і США, а також можливою новою хвилею коронавіруса в світі. На Нью-Йоркській товарній біржі вперше ціни серпневих контрактів на золото перевищили 1940 доларів. Також зросла ціна на срібло - 24 долара за унцію.

Як раніше повідомляли "Коментарі", влада Венесуели домовилися з Програмою розвитку ООН (ПРООН) про те, що в умовах пандемії і коронакризиса вони будуть оплачувати поставки продуктів і ліків держава з допомогою частини золота Боліваріанської Республіки, яке зараз знаходиться в Банку Англії.

Так, угоду уклали після того, як Центральний банк республіки подав до лондонського суду позов проти Банку Англії, щоб той повернув золоті злитки на $1 млрд для фінансування боротьби з пандемією. Агентство повідомляє, що в Банку Англії зберігаються венесуельські золоті злитки загальною вагою 31 тонну. Їх уряд Венесуели неодноразово намагалося повернути, проте безуспішно до цього моменту.