Головна Новини Бізнес фінанси У якій валюті зберігати гроші: експерт дав пораду українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

У якій валюті зберігати гроші: експерт дав пораду українцям

При коливаннях курсу валюти експерт не радить відразу ж бігти по обмінках і переводити гривні в долари або навпаки

10 грудня 2020, 04:45 comments1252
Поділіться публікацією:

Світові експерти говорять про важливість мультивалютного кошику, тому бажано зберігати гроші відразу в декількох валютах. Таку пораду дав українцям президент ГО Діловий клуб "Партнер", інвестиційний консультант Сергій Івагло, який є експертом з управління особистими капіталами (сімейні гроші), в матеріалі "Коментарів".

У якій валюті зберігати гроші: експерт дав пораду українцям

Фото з відкритих джерел

"Суть в тому, що потрібно розподіляти інвестиції по різних валютах. Щось — у гривні, щось в доларі або євро, — пояснює інвестиційний консультант. — Наприклад, 40% — гривневі резерви, 60% — в іноземній валюті".

Ще одна рекомендація — зберігати гроші та створювати первинні резерви у валюті, в якій ви живете. Тобто, якщо отримуєте гроші за свою роботу в доларах — зберігайте в доларах. Якщо в гривні — в гривні.

Крім того, експерт радить українцям не реагувати на незначні коливання курсу.

"Що найгірше можна зробити, коли починаються валютні гойдалки? Бігати по обмінках і переводити гривні в долари або навпаки. Це завжди призводить до хаосу — і втрати грошей. Потрібно бути зануреним в цей сегмент, торгувати валютою, щоб відстежити ці скачки — і заощадити або примножити", — підкреслює експерт.

Якщо настає "валютний психоз", то краще звернутися до особистого фінансового консультанта, а також ознайомитися з рекомендаціями експертів у компетентних виданнях.

Експерт додав, що в довгій перспективі (10+ років) гривня — така ж крута валюта, як і долар. І якщо на 10-20 років покласти на депозит еквівалентну суму в доларах і гривні, то на виході виявиться, що грошей — однаково.

"У гривні набагато вище дохідна частина. Тому вона не тільки переганяє інфляцію, але і нарощує капітал з урахуванням середніх ставок дохідності", — відзначає Сергій Івагло.

Як повідомлялося, "Коментарі" оголосили нове опитування: який банк українці вважають за кращим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини