Головна Новини Бізнес фінанси У якій валюті зберігати заощадження, - представник НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У якій валюті зберігати заощадження, - представник НБУ

Дохідність гривневих депозитів набагато вища за депозити в іноземній валюті

6 листопада 2020, 19:10 comments1378
Поділіться публікацією:

Сьогодні під час прямого ефіру на сторінці Kyiv School of Economics, перший заступник голови Національного Банку України Катерина Рожкова відповіла на запитання, в якій валюті найкраще зберігати заощадження українцям. Вона також зазначила, що, як представник НБУ, не може давати ніяких інвестиційних порад громадянам, і люди повинні самі визначатися, куди вони хочуть інвестувати кошти.

У якій валюті зберігати заощадження, - представник НБУ

Фото: 112 Україна

"Головне для людей — вберегти заощадження від інфляції, і якщо є така можливість, то якось на цих заощадженнях заробити відсоток. Тому потрібно завжди дивитися на ці дві речі і визначатися для себе. Сьогодні прибутковість гривневих депозитів набагато вище за депозити в іноземній валюті, інфляція у нас сьогодні низька, і прибутковість гривневих депозитів значно перевищує рівень інфляції ", — сказала заступник голови НБУ. 

Катерина Рожкова також розповіла, що особисто вона зберігає заощадження в іноземній валюті, і назвала це "історичної річчю", так як всі грошові кошти замголави були зароблені під час її роботи в комерційних банках. При цьому обсяги її заощаджень в іноземній валюті не збільшуються, а навпаки тільки зменшуються.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, НБУ оновив курс валют.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини