Головна Новини Бізнес фінанси Україна отримала кредит МВФ: перший транш буде більшим
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала кредит МВФ: перший транш буде більшим

Перший транш від МВФ Україна повинна отримати вже в найближчі кілька днів

10 червня 2020, 07:33 comments1724
Поділіться публікацією:

МВФ виділить Україні черговий кредит і продовжить співпрацю. Таке рішення в ніч на середу, 10 червня, схвалили члени Ради директорів, повідомив Владислав Рашкован, заступник виконавчого директора з боку України в МВФ.

Україна отримала кредит МВФ: перший транш буде більшим

Остаточна сума кредиту для України не змінилася. Це буде, як і домовлялися, 5 мільярдів доларів.

"Програма розрахована на 18 місяців. Сума кредиту — 5 мільярдів доларів", — написав Рашкован на своїй сторінці у Facebook, коли в Україні вже було за північ.

І все ж розмір першого траншу буде дещо більшим, ніж домовлялися спочатку. Про це вже повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Перший транш МВФ Україна отримає в розмірі 2,1 мільярдів доларів. Це більше на 200 мільйонів, ніж ми планували спочатку. Ця програма допоможе нам боротися з викликами, з якими зіткнулася країна через COVID-19", - написав Зеленський у своєму Twitter.

Гроші від Фонду Україна отримає вже через кілька днів. Решту суми розіб'ють ще на чотири частини. Виплати країна буде отримувати протягом півтора року.

В самому Міжнародному валютному фонді пояснили, що підтримати українську економіку вкрай необхідно, оскільки пандемія коронавіруса вдарить по ній досить сильно.

"Україна продемонструвала успіх у стабілізації економіки упродовж останніх п'яти років. Але все ж необхідно прикладати більше зусиль, щоб провести реформи і забезпечити надійне зростання", — сказано в заяві МВФ.

Раніше "Коментарі" розповідали, які умови має виконати Україна, щоб отримати новий кредит повністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Mr Parker

24 квітня 2021, 05:07

Дякую, містер Паркер, що ви дали мені позику в розмірі 43000 євро. Якщо вам потрібна позика, ви можете зв’язатися з [email protected] або WhatsApp 19178192064


Новини